Thuis fitness items

Fitness spullen voor thuis

Inhoudsopgave

Wie fit wil worden heeft twee keuzes: naar de sportschool gaan of lekker thuis sporten. Hoewel wij groot fan zijn van de sportschool, hebben we niet altijd zin om tussen de zwetende mensen te staan. Gelukkig kunnen we thuis ook sporten met fitness spullen voor thuis. Maar stel je wil graag thuis fit worden, welke sport spullen koop je dan allemaal? Wij hebben de belangrijkste items voor je op een rijtje gezet, waaronder fitness apparatuur voor thuis maar ook kleine fitness spullen voor thuis die passen binnen ieder budget.

Kettlebell

De kettlebell is een Russische uitvinding die daar sinds jaar en dag wordt gebruikt om fitter mee te worden. Tegenwoordig is de kettlebell niet meer weg te denken uit de sportschool én uit jouw huis. Een kettlebell is enorm veelzijdig. Je kan er verschrikkelijk veel verschillende oefeningen mee doen. Daarnaast is een kettlebell geschikt voor IEDEREEN. Jong en oud. Persoonlijk één van onze favoriete fitness spullen voor thuis.

kettlebell
Cardio apparatuur

Cardio apparatuur voor thuis

Of het nu gaat om een hometrainer, een crosstrainer of een ander cardio apparaat: jouw home gym kan niet zonder een goed cardio fitnessapparaat voor thuis. Je kan hiermee vet verliezen en werken aan je conditie zonder dat je de deur uit hoeft. Ben je een fervent hardloper? Dan is een loopband voor thuis een absolute must. Ook de spinningfiets en roeitrainer zijn perfecte fitness apparatuur voor thuis.

Dumbbells

Jawel, nog een item voor het doen van krachttraining. Dumbbells zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende gewichten en je kan er een groot aantal verschillende oefeningen mee doen voor een groot aantal verschillende spiergroepen.

Dumbbells
fitnessbankje

Fitnessbankje

De perfecte aanvulling op dumbbells en kettlebells. Ja, je kan op de grond gaan liggen om bepaalde oefeningen te gaan doen. Een fitnessbankje stelt je in staat om meer verschillende oefeningen te doen en deze oefeningen ook beter uit te voeren.

Barbell

Naast dumbbells heb je ook een barbell nodig met losse gewichten. Een barbell kan gebruikt worden zonder of met een fitnessbankje. Zonder fitnessbankje kan je bijvoorbeeld rows doen of deadlifts. Onmisbare oefeningen!

Yogamatje

Waarschijnlijk één van de voordeligste fitness spullen voor thuis. Maar wel een heel nuttig item! Je kan natuurlijk yoga beoefenen met een yoga matje. Maar ook rekken en strekken kan perfect met een yogamatje. Ook kan je sit-ups doen met een yogamatje.

Pull up bar

Pull ups zijn een zeer effectieve oefeningen voor het kweken van rugspieren. En een pull up bar kan je bijna overal gebruiken. Er zijn modellen die je kan monteren aan de muur maar ook pull up bars die je in de deuropening kan hangen.

Pull up bar
springtouw

Springtouw

Touwtje springen.. het lijkt zo’n eenvoudige oefening, maar schijn bedriegt. Deze high intensity killer oefening kan zorgen voor een extreem zware cardio workout. Een springtouw is goed voor de coördinatie tussen armen, benen en de rest van je lichaam. Ook is een springtouw erg goedkoop én kan je een springtouw overal mee naartoe nemen. Een echte must have dus!

Homegym

Het is een beetje een groot apparaat, maar een homegym biedt een groot aantal mogelijkheden tot oefeningen. Borst, armen, benen.. bijna alle spiergroepen zijn goed te trainen met een homegym. Geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde sporter.

Homegym
Bokszak

Bokszak

Een bokszak is een sportapparaat dat wordt gebruikt in bokstrainingen. Het is een grote, zware zak die meestal is gevuld met zand of korrels en die aan een touw of ketting kan worden opgehangen. Boksers gebruiken de bokszak om hun slagkracht, snelheid en uithoudingsvermogen te verbeteren door er op te slaan. Boksen is een veeleisende sport die veel fysieke conditie vereist, dus het werken met een bokszak kan een uitstekende manier zijn om fitter te worden en om je fysieke vaardigheden te verbeteren. Bovendien kan het ook een effectief stressreliever zijn, omdat het slaan op een bokszak een uitlaatklep kan zijn voor opgekropte emoties en energie.

Veelgestelde vragen over fitness

Fitness spullen kan je op een groot aantal verschillende plekken kopen, waaronder bol.com.

Tijdens je training eet je niets. Een uur tot een half uur voor je training eet je complexe koolhydraten. Denk aan havermout of volkoren brood. Na je training heb je eiwit nodig. Je kan hiervoor vis, kip of ander vlees eten. Ook een whey shake is perfect na je training.

Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. In de basis raden wij altijd een set dumbbells aan. Dit kan je uitbreiden met een cardio apparaat, kettlebells en een barbell met gewichtschijven. Je kan er ook voor kiezen om geen fitness spullen te kopen. Je kan namelijk goede resultaten bereiken door enkel met je lichaamsgewicht te trainen.

De effectiviteit van je training bepaal je helemaal zelf. Thuis trainen is per definitie niet minder effectief dan in de sportschool, je hebt hooguit wat extra opties in de sportschool die je thuis niet hebt.

Wanneer je calorieverbruik hoger is dan je calorie inname, dan kan je afvallen door thuis te sporten.

Als beginner moet je langzaam starten. Het gaat erom om een gewoonte op te bouwen. Als je te hard van start gaat dan vergaat de zin van het sporten snel. Er zijn diverse fitness schema’s voor beginners. Start daarmee!