Spinningfiets kopen

Inhoudsopgave

De voordelen

Wil je niet ver gaan om te sporten? Of heb je niet veel tijd om naar de sportschool te gaan? Dan kan een spinningfietsvoor thuis een geweldige optie zijn om zinvol en met plezier te trainen. Maar voordat je een spinningfiets koopt, moet je weten waar je op moet letten en wat de voordelen van dit fitnessapparaat zijn. Wij zetten het graag op een rijtje voor je, inclusief tips voor het trainen met een spinningfiets.

Waar let je op bij het kopen van een spinningfiets

Laten we de factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een spinningfiets in drieën verdelen, namelijk het budget, het ontwerp en de functies.

Spinningfiets budget

Budget voor de spinningbike

Om ervoor te zorgen dat de spinningfiets die je wilt kopen duurzaam en extra functies bevat, moet je rekening houden met een hoger prijskaartje in vergelijking met een standaard spinfiets. Je kunt verwachten dat spinningfietsen ongeveer 300 tot 2000 euro kosten. Om te weten welke je moet kiezen op basis van jouw budget, volgen hier een paar vragen die je kunt overwegen:

  • Is jouw training alleen gericht op cardio-oefeningen?
  • Hoe vaak ga je de fiets gebruiken?
  • Is de spinningfiets het juiste type hometrainer voor jouw behoeften?
  • Ga je liever voor een standaard of een state-of-the-art spinningfiets?

Materialen

De gebruikte materialen moeten duurzaam zijn en bestand zijn tegen druk en spanning veroorzaakt door de stress van het rijden en het maximale gewicht van de rijder. Hoewel sommigen beweren dat het moeilijk is om de materialen en het frame van een spinbike online te beoordelen, kun je onderzoek doen naar beoordelingen en feedback van andere gebruikers van een specifiek model, zodat je een idee kunt krijgen of ze je tijd en geld waard zijn.

Vliegwiel

Net als gewone buitenfietsen, heeft een spinfiets een vliegwiel dat de beweging en druk van je trappen dicteert. De logica is, hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler je trappen zijn. Let dus bij het kiezen van een spinningfiets op het gewicht van het vliegwiel, zodat je zeker weet dat de beweging van je indoor cycling soepel en naadloos verloopt.

Remmen

Als je een buitenfiets kiest, is een van de eerste dingen die je moet controleren de remmen, toch? Dit is ook wat je moet controleren bij hometrainers, zelfs al rijd je niet echt op terreinen en paden buiten. Het meest aanbevolen remsysteem dat je zou willen hebben, zijn de magnetische remmen, omdat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en van het stilste type zijn. Maar je kunt ook denken aan stoffen of lederen remblokken die ook ideaal kunnen zijn voor indoor fietsen.

Spinningfiets verstelbaarheid

Verstelbaarheid

Deze factor in je spinfiets is erg belangrijk als je andere familieleden of vrienden hebt die de door jou gekozen hometrainer thuis willen gebruiken. Het zadel, het stuur, de pedalen en de hoogte van de spinningfiets moeten in staat zijn om je verschillende lengtes, gewichten en gebruiksdoelen te geven, zodat je gegarandeerd bent van een veilige, comfortabele en nauwkeurige training.

Spinningfiets weerstand

Weerstand

De druk die je uitoefent telkens je je spinningfiets gebruikt, bepaalt ook de hoeveelheid energie die je tijdens je training verbruikt. Als je een beginner bent die van plan is de spinfiets te gebruiken totdat je een ervaren fietser bent, kies er dan een met een breed weerstandsbereik. De weerstand kan afhankelijk zijn van een kabelsysteem, handmatige schroefbediening, elektronisch bediening of een magnetische/elektromagnetische weerstand.

Functies

Uiteraard zijn ook de monitoring functies, het scherm en de connectiviteit van de spinfiets belangrijk. Omdat ze ervoor zorgen dat je je trainingsessies zo goed mogelijk kunt opvolgen. En als je veel tijd op de spinfiets doorbrengt, wil je misschien een houder of een plaats hebben voor je benodigdheden. Zo zijn een bidonhouder en een houder voor je telefoon enkele van de gemaksfuncties die je kunt zoeken in jouw ideale spinfiets.

Voordelen van een spinningfiets

Er zijn veel voordelen die je kunt halen uit het gebruik van een spinninfiets. Hier zijn er een paar.

1. Het zorgt voor cardiovasculaire training

Spinfietsen helpen je om je hart en je longen fit te houden, zodat het je hele lichaam het broodnodige zuurstofrijke bloed kan geven. Een goede cardio-gezondheid is erg belangrijk, omdat je dan minder vatbaar bent voor hartaandoeningen.

2. De beste low-impact manier om een ​​gezonde cardio te hebben

Een spinfiets geeft consistent werk aan je hart zolang je ermee traint. Het verbrandt meer calorieën dan enig ander indoor trainingsapparaat. Als je een lage impact en een handige trainingsmodus wilt voor een gezondere cardio, dan is deze apparatuur de beste keuze. Bovendien kun je een aanzienlijke toename van je uithoudingsvermogen ervaren. Dit betekent dat je hart heel snel sterker wordt.

3. De beste manier om beenspieren op te bouwen

Spinnen is buitengewoon goed voor het opbouwen van spieren in je benen en je kern. Soms zijn beenoefeningen inspannend en de meeste mensen zullen er vrij snel van afzien. Dus als je je beenspieren wilt opbouwen, is spinnen een goed startpunt.

4. Trainingsmethode met een laag risico op letsels

Hoewel het intens is, is spinnen een trainingsmethode met weinig impact. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je geblesseerd raakt. Daarnaast is het goed voor je gewrichten, heupen en knieën. Zonder ze te zwaar te belasten, kun je voor elk van hen een geweldige training hebben.

5. Spinning is ook goed voor oudere mensen

Ja, je leest het goed. Spinning is ook goed voor oudere mensen omdat hun gewrichten stijf zijn en erg vatbaar voor blessures. Sommigen kunnen spierpijn voelen, maar het zal geen schade of letsel veroorzaken. Bovendien zal het kopen van een goed paar fietsschoenen je voeten aan de fiets klemmen en het risico op vallen verminderen.

6. Het geeft een sterker immuunsysteem

Het hebben van een sterk immuunsysteem is belangrijk voor een lang en gezond leven. Met een sterker immuunsysteem zul je minder ziektes ervaren. Er zijn zoveel factoren die bijdragen aan een goed immuunsysteem. Een daarvan is je thymus. En het hebben van een sterke thymus is een geweldig teken van een krachtig immuunsysteem.

7. Vermindert stress

Bewegen en sporten is goed om stress te verminderen. Het gebruik van een spinningfiets zal je helpen om je op iets anders te concentreren dan wat je angst veroorzaakt. Je kunt ook op de fiets stappen en 40 tot 60 minuten trappen zonder je aan een fitnessregime te houden.

8. Het zorgt voor een geweldige ontspanning

Tijdens het spinnen kun je je concentreren op je ademhaling en het trappen. Dit geeft je steevast een ontspannen gevoel en kalmeert je geest gedurende de hele sessie.

Tips voor het trainen met een spinningfiets

1. Creëer een doel voor jezelf

Controleer je lichaamsmaat, zoals je middelomtrek. Als het vandaag bijvoorbeeld 75 cm is, probeer het dan in een maand met minstens 3 of 4 cm te verminderen. Op deze manier ben je gemotiveerd om dat doel binnen de gestelde deadline te bereiken.

2. Houd je dieet op het goede spoor

Het is van vitaal belang dat je controleert wat je eet als je elke dag aan lichaamsbeweging doet. Het maakt niet uit hoe lang je elke dag traint en hoe extreem het ook is, het heeft allemaal geen zin als je niet bijhoudt wat je eet. Eten en bewegen zijn organisch met elkaar verbonden.

Als je bijvoorbeeld junkfood eet dat vol zit met toevoegingen, zul je je moe voelen om te sporten. Eet dus voedzaam voedsel waar je energie van krijgt. Ook zal tijdens het trainen je drang om meer te eten na een training toenemen. Als je je honger laat regeren, zul je in plaats van af te vallen, sneller aankomen dan voorheen. Eet daarom net genoeg om je honger te stillen en beperk jezelf tot gezonde voedingsmiddelen die rijk zijn aan calorieën.

Spinningfiets workout

Als je wil zweten, dan is een spinningfiets een goed fitnessapparaat om jezelf mee in het zweet te werken. In de sportschool zie je hele groepen tegelijk zichzelf kapot trainen onder begeleiding van een fanatieke instructeur. Maar die sfeer kan je natuurlijk zelf ook creëren! Zie de video voor een pittige spinningfiets workout.

HIIT Indoor Cycling Workout | 30 Minute Intervals: Fitness Training

Veelgestelde vragen over spinningfietsen

Ga voor een spinningfiets die verstelbaar is met een vliegwiel wat voldoende zwaar is.

Spinning is zeker goed om af te vallen! Het is een high intensity workout waarmee je veel calorieën verbrandt.

Een hometrainer is beter geschikt om te trainen op lagere intensiteit. Daarnaast kan je met een hometrainer programma’s afwerken die de trainingsintensiteit automatisch aanpassen. De meeste spinningfietsen blinken uit in eenvoud. Geen scherm, enkel een zwaar vliegwiel bevestigd aan een paar pedalen.

De volgende aspecten zijn voor ons het belangrijkst wanneer je een spinningfiets gaat kopen:

  • Budget
  • Gewicht van het vliegwiel
  • Functies van de spinningbike

Spinning is het prettigste op een spinningfiets met een zwaar vliegwiel. Ga voor een vliegwiel vanaf 15 kilo mits je budget dit toestaat.

Spinning is goed voor conditie en uithoudingsvermogen. Daarnaast verlies je vet door aan spinning te doen. Het is een goede manier om af te vallen.

Spinning is een high intensity workout. Je verbrandt al snel 400 tot 600 calorieën met een uurtje stevig spinnen.

Wanneer je net begint met spinnen dan is twee keer per week een half uur meer dan voldoende. Van daaruit kan je uitbouwen naar meerdere keren per week én langere spinsessies.

Ieder fitnessapparaat heeft zijn eigen charmes en voordelen. Met een spinningfiets train je enkel je benen waar een crosstrainer ook je armen en rug aanspreekt. Met een spinningfiets kan je echter op een veel hogere intensiteit trainen dan met en crosstrainer.