Hometrainer kopen

Inhoudsopgave

De voordelen

De hometrainer is een perfect fitnessapparaat om thuis mee te trainen. Het is een fitness fiets voor thuisgebruik waarmee je onder andere kan werken aan je conditie. Maar welke kies je van de vele tientallen hometrainers die je online vindt? Wij hebben alle belangrijke aspecten van een hometrainer op een rijtje gezet zodat je altijd de beste keuze maakt.

Vliegwiel hometrainer

Vliegwiel van de hometrainer

Het vliegwiel van de hometrainer is misschien wel één van de belangrijkste onderdelen. In het geval van een hometrainer is een zwaarder vliegwiel eigenlijk altijd beter. Het zorgt voor meer comfort tijdens het trainen. Daarnaast kan je harder trainen en zijn er meer niveau's van weerstand beschikbaar. Zo kan je meer variatie aanbrengen in je training.

Gewicht hometrainer

Gewicht en formaat van de hometrainer

Met fitnessapparatuur is het vaak zo: zwaarder = betere kwaliteit. Een zwaardere hometrainer is stabieler en voelt steviger aan. Hometrainers die zwaarder zijn hebben vaak ook een hoger belastbaar gewicht. Heb je geen vaste plaats voor de hometrainer? Kies dan voor een hometrainer met kleine wieltjes. Zo rol je het apparaat zonder moeite het hele huis door.

Hometrainer met verstelbaar zadel & stuur

Wil je in de meest optimale houding trainen? Kies dan altijd voor een hometrainer waarvan het stuur én zadel verstelbaar zijn. Er zijn zelfs zadels die je naar achteren en naar voren kan schuiven zodat je dichterbij of verder van het stuur af kan gaan zitten.

Instap hometrainer

Ouderdom kan ervoor zorgen dat bewegen net iets minder soepel gaat dan vroeger. Een hoog zadel op een hometrainer is dus niet ideaal. Let daarom op de instaphoogte van een hometrainer of ga zelfs voor een ligfiets.

Garantie crosstrainer

Niveau's van weerstand

Er zijn eenvoudige en uitgebreide hometrainers. Sommige hometrainers bieden een groot aantal verschillende weerstand niveau's aan. Zo kan je trainen op het niveau wat het beste geschikt is voor jou.

Voordelen van een hometrainer

Een hometrainer is een goed fitnessapparaat om fit te worden. Je traint je benen en bouwt uithoudingsvermogen op. Voor het verliezen van vet is de hometrainer een fantastisch apparaat! Er zijn echter een groot aantal andere voordelen aan dit fitnessapparaat:

Afvallen met een hometrainer

Een hometrainer is zeer geschikt om vet mee te verliezen. Voor ieder half uur wat je doorbrengt op de hometrainer verbrand je 250 tot 300 calorieën.

Laagdrempelig

Het is een fitnessapparaat wat laagdrempelig is en voor iedereen te gebruiken. Wie kan er immers niet fietsen?

Een hometrainer is betaalbaar

Van alle fitnessapparatuur is de hometrainer vaak het goedkoopste fitnessapparaat.

Mogelijkheid tot intensief trainen

Een hometrainer geeft je de mogelijkheid om hard te trainen. Je kan korte sprints doen, afgewisseld met periodes van rust zonder dat je al teveel instellingen hoeft een te passen aan je hometrainer

Veel keuze uit hometrainers

Er zijn een groot aantal verschillende soorten hometrainers. Een airbike, een ligfiets, een gewone hometrainer of een spinningbike. Je vindt dus altijd een hometrainer die het beste past bij jouw situatie én doelstellingen.

Hometrainer workout

Heb je zin om echt een keer te knallen op je hometrainer? Zie de video voor een perfecte hometrainer workout.

Stationary Bike Workout for Beginners | 20 Minute

Onze favoriete hometrainer merken

Kettler

Misschien wel het meest bekende fitnessmerk ter wereld. Kettler is een Duits bedrijf met een enorm assortiment producten, waaronder fitnessapparatuur. De hometrainers van Kettler kenmerken zich door een zacht prijsje.

Veelgestelde vragen over hometrainers

De beste hometrainer voor thuis is er eentje die past bij jouw wensen, doelstellingen en budget. Er is dus geen ‘beste’ hometrainer. Bekijk onze tips hoe je de beste hometrainer voor jezelf kiest.

Ja, een hometrainer is zeer geschikt om mee af te vallen. Gemiddeld genomen verbrand je 250 tot 300 calorieën per half uur.

Ja! Fietsen op een hometrainer is gezond. Diverse onderzoeken tonen aan dat 3 keer per week 20 minuten fietsen de kans op hartklachten aanzienlijk verminderd.

Een hometrainer is een goed fitnessapparaat voor revalidatie. In principe maakt het niet veel uit welke hometrainer je kiest. Het is van groter belang dat je de juiste houding aanneemt, niet te zwaar traint en je knie niet te ver buigt. Overleg met de huisarts welke houding op de hometrainer het beste is voor jouw situatie.

Afvallen is een kwestie van meer calorieën verbranden dan je binnen krijgt. Probeer drie tot vier keer in de week minimaal 30 minuten te fietsen en je zult snel resultaat zien.