Loopband voor thuis kopen

Inhoudsopgave

De voordelen

Als je elke dag aan je fitness en conditie wilt werken, dan is het erg belangrijk dat je over de juiste hulpmiddelen beschikt. Tegenwoordig bestaan er heel wat tools die je kunt gebruiken om je gezondheid, fitness, kracht en conditie een boost te geven – waaronder loopbanden!

De loopband is waarschijnlijk een van de meest standaard onderdelen van de uitrusting van elke commerciële sportschool of home gym, en dat is niet zomaar. Het is immers ook één van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke apparaten voor sporters van elk niveau.

Een goede loopband kopen is tegenwoordig echter een hele uitdaging. Dit komt vooral door het feit dat er heel wat mogelijkheden bestaan, waardoor je misschien niet goed weet welke optie voor jou de beste is.

Wil je meer weten over een loopband kopen, waarop je moet letten als je online winkelt en hoe je het beste haalt uit je nieuwe loopband? Lees dan snel verder!

Gewicht loopband

Het gewicht van de loopband

Een van de belangrijkste factoren bij de zoektocht naar een goede loopband is het gewicht. Over het algemeen geldt dat, hoe zwaarder een loopband is, hoe beter de kwaliteit. Dit komt doordat een zwaarder model een hoger gewicht kan dragen, en dus ook beter bestand is tegen slijtage bij intensief gebruik.

Als de loopband meer weegt, betekent dat ook dat trillingen en schokken minder snel de kwaliteit van het apparaat zullen aantasten. Als je een duurzame investering wilt doen, dan is het gewicht van de loopband dus erg belangrijk!

De schokdemping van de loopband

Dat brengt ons bij het volgende waar je op moet letten als je een loopband koopt: de geïntegreerde schokdemping. Schokdemping is een overkoepelende term voor alle systemen die ervoor zorgen dat schokken en trillingen tijdens het lopen effectief opgevangen worden door de loopband zelf.

Dit kan in de vorm van een goede interne structuur, die uit metaal of kunststof bestaat. Bepaalde banden beschikken ook over extra bescherming aan de binnenzijde, waardoor het apparaat zelf minder gaat bewegen tijdens het sporten. Reken daarbij dat goede schokdemping ook de impact op je knieën en enkels tijdens het lopen vermindert, en meteen wordt duidelijk dat het beter is om te kiezen voor een kwalitatief model!

De breedte van de band

Nog een belangrijke factor om rekening mee te houden als je een loopband zoekt? De breedte van de band zelf. Als je indoor aan sport doet, dan wil je eigenlijk het gevoel dat je ervaart tijdens buitenshuis sporten, nabootsen. En dat kan enkel als je ook effectief voldoende ruimte hebt om te lopen.

Een brede loopband zorgt er niet enkel voor dat je veel comfortabeler kunt lopen en dat je lichaam op een natuurlijke manier beweegt. Het verlaagt ook de kans op een blessure. Voor zij die veilig én ergonomisch sporten belangrijk vinden, is een loopband met brede band dus zeker een goede investering!

Een eenvoudig of professioneel model

Ten slotte kan het geen kwaad om bij de zoektocht naar een goede loopband ook rekening te houden met de complexiteit van het systeem. En dan gaat het eigenlijk vooral om de boordcomputer van de loopband en alle functies die deze biedt.

Hoewel er heel wat eenvoudige modellen bestaan, die misschien over 3 of 4 trainingsprogramma's beschikken en dus een beetje variatie bieden op het vlak van intensiteit en manier van trainen, is het misschien geen slecht idee om een nieuw, professionele systeem aan te kopen.

Tegenwoordig bestaan er heel wat revolutionaire, professionele loopbanden die tal van handige functionaliteiten bieden: van een verlichte boordcomputer met geïntegreerde verbinding voor je smartphone tot een systeem met tientallen verschillende programma's, de mogelijkheid om de helling van je loopband aan te passen en nog veel meer meer.

Het voordeel? Door dit grote aanbod vind je hoe dan ook een loopband die bij jou past, waardoor je efficiënter traint en het dus ook langer volhoudt!

Voordelen van een loopband

De beslissing is gemaakt: een loopband kopen is een goed idee als je thuis wilt beginnen sporten! Natuurlijk is de vraag nu nog altijd, wat zijn de voordelen van een goede loopband in vergelijking met gewoon hardlopen? Hieronder lees je meer:

1. Een effen ondergrond

Ten eerste bootst een goede loopband een effen ondergrond na, en dat is belangrijk als je veiliger wilt sporten binnenshuis. Hardlopen buiten is dan misschien wel een leuke manier van bewegen, het brengt vaak heel wat risico’s met zich mee. Zo is de kans dat je valt een stuk groter, om nog maar te zwijgen van alle andere weggebruikers die een bedreiging kunnen zijn. Zeker als je in de stad gaat lopen!

Een loopband maakt komaf met deze risico’s doordat zo’n systeem een effen, betrouwbare ondergrond biedt én je daarbij geen rekening hoeft te houden met obstakels en gevaren. Perfect dus voor wie op een veilige manier aan zijn of haar gezondheid wil werken.

2. Meer controle over je manier van sporten

Daarbij biedt een goede loopband natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf te bepalen op welke manier je sport. Wil je gewoon een uur lang aan een traag tempo joggen om je algemene conditie te verbeteren? Of ben je een echte sprinter, die daarbij ook nog eens graag op een steile helling loopt?

Wat je voorkeur of manier van trainen ook mag zijn, dankzij een goede loopband is het mogelijk. Zeker als je kiest voor een systeem dat over verschillende functies en uitbreidingen beschikt, zoals helling, verschillende programma’s en meer!

3. Je sportmoment leuker maken

Ten slotte bieden tal van loopbanden ook de mogelijkheid om je uurtje sporten een stuk aangenamer te maken. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een systeem dat een geïntegreerde verbinding voor je smartphone heeft, waardoor je gemakkelijk naar muziek lusters of zelfs een filmpje bekijkt tijdens het lopen.

Andere, professionele modellen beschikken zelfs over een geïntegreerd scherm, zodat je nog eenvoudiger entertainment hebt tijdens het sporten. Dergelijke functies maken het een veel leuker om te sporten, waardoor je het natuurlijk ook veel langer volhoudt!

Handige tips voor het trainen met een loopband

Wil je meer halen uit sporten op een loopband? Dan is het erg belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Hoe compleet, veilig en functioneel zo’n loopband immers ook is, de voortgang die je ermee bereikt hangt vooral af van hoe je het systeem gebruikt:

1. Denk aan je houding

Een goede houding is essentieel als je loopt, zelfs op een loopband die eigenlijk een stuk van het werk voor je doet. Loop rechtop, gebruik je armen om momentum te creëren en span je buikspieren op om de rest van je lichaam te ondersteunen.

2. Focus op je ademhaling

Ook de manier waarop je ademt zal een effect hebben op niet enkel je uithoudingsvermogen, maar ook het gevoel dat je ervaart tijdens het sporten. Adem aan een gestaag tempo, maar forceer het niet. Als je de intensiteit opvoert is het een goed idee om meer door je mond te ademen!

3. Experimenteer met programma’s

Ten slotte is het een goed idee om de verschillende programma’s van je loopband uit te proberen. Zo weet je beter welke programma’s en manier van trainen bij jou passen waardoor je je trainingsschema dus ook langer volhoudt. En dat is natuurlijk nog altijd het belangrijkste!

Klaar om je conditie te verbeteren met een goede loopband thuis? Gebruik bovenstaande informatie om de beste aankoop te doen én ten volle van je nieuwe loopband te genieten. Het resultaat is een fitter, gezonder en sterker lichaam – helemaal van thuis uit!

Loopband workout

Misschien heb je weleens gehoord van HIIT: een high intensity training. Een high intensity training is perfect voor het opbouwen van conditie en het verliezen van vet. De volgende video is een perfecte workout voor iedereen die net dat beetje extra wil van een loopband workout.

HIIT Workout - Insane 20 Minute Treadmill Workout

Veelgestelde vragen over loopbanden

Persoonlijk vinden wij de loopbanden van VirtuFit erg goed. Prijs/kwaliteit verhouding is precies goed. Kies niet altijd de goedkoopste loopband. Dit levert op de langere termijn vaak spijt op.

Een goede loopband voor thuis kost tussen de 500 en 1500 Euro, afhankelijk van de gewenste functionaliteiten. Er zijn echter professionele loopbanden die enkele duizenden Euro’s kosten. Houd altijd rekening met wat het beste past bij jou.

Een loopband verbruikt stroom! Gemiddeld genomen kan je er vanuit gaan dat een uur gebruik maken van je loopband ongeveer één Euro kost, rekenend met een een kilowatt per uur prijs van 0.1305.

Beide fitnessapparaten hebben een andere functie. Beide zijn geschikt om fitter mee te worden. Trainen met een loopband verbruikt meer calorieën. Een hometrainer is vriendelijker voor gewrichten. Welke het beste is voor jou hangt volkomen af van je situatie.

Een mechanische loopband is volkomen vrij van elektriciteit. Je drijft de loopband zelf aan door er op te lopen. De AirRunner is een goed voorbeeld van een mechanische loopband.