Wanneer je thuis aan fitness oefeningen gaat doen, heb je na een poosje tóch behoefte aan wat materialen. Natuurlijk kun je door middel van je lichaam te gebruiken fitness doen. Echter om het helemaal leuk te houden is de aanschaf van wat simpele attributen een pré! Maak bij jou thuis je persoonlijke sportschool en je zal geen behoefte meer hebben om buitenshuis een fitness-centrum of sportschool te bezoeken. Het scheelt ook nog eens grote maandelijkse bedragen die je beter in je eigen sportspulletjes kunt steken.

On-line

Om op adequate wijze thuis fitness te beoefenen zijn on-line lessen perfect. Je leert op de juiste manier je lichaam te gebruiken en om te gaan met de juiste fitness producten.

Beweegprogramma’s

Via internet kun je vele beweegprogramma’s volgen. Probeer een aantal lessen die ook regelmatig gratis worden aangeboden.

Hieronder beschrijf ik een aantal betaalbare fitness spullen die gemakkelijk en bruikbaar zijn om de eerste stap naar een gezondere levensstijl te zetten. Fit Boost is zo’n merk wat je kan helpen om een volledige work-out thuis te genereren. Is samengesteld door een aantal fysiotherapeuten. Of het nu gaat om de conditie te verbeteren, spieren op bouwen of afvallen, onderstaande attributen kunnen je hierbij van dienst zijn.

Foam Roller

Dit is een soort van koker die bestaat uit foam materiaal. Kan een geblokte of gehobbelde struktuur hebben. Je kunt door met dit attribuut over je spieren te rollen, bindweefsel en spieren doen ontspannen. Rol over de triggerpoints en bepaal zelf de druk.

Suspension Trainer

Dit fitness object is een trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaartekracht en lichaamsgewicht. Verschillende lichaamsoefeningen kunnen tegelijkertijd worden uitgevoerd. Geschikt voor iedere sporter, welk niveau dan ook. Je kuntmet dit middel gemakkelijk zelfstandig thuis trainen door het aan de muur te bevestigen of aan de deur, lantaarnpaal of boom.

Fitness ball 

Wanneer je kracht en balans wil verbeteren is de fitness bal het juiste fitness object om dit te optimaliseren. Echt iets om in huis te hebben. Er zijn ongeveer 250 oefeningen die je met deze bal kunt doen.

Yoga mat

Een yoga mat is onontbeerlijk bij thuis fitness. Je kunt grondoefeningen zoals buikspieroefeningen prima op een yogamat uitvoeren. 6 Mm. is een acceptabele dikte. Wanneer de mat aan de onderzijde is voorzien van een non slip structuur, kan deze niet verschuiven. De 6 mm dikte ligt erg comfortabel en kunnen de oefeningen naar behoren worden uitgevoerd.

Springtouw

Een ouderwets, maar uniek stukje cardio kan heel goed met een springtouw worden uitgevoerd. Conditieverbetering  en de vele variaties die je met een springtouw kunt bereiken is dit een prima fitness-middel. Training van boven- en onderlichaam, plus vetverbranding en opbouwconditie zorgt ervoor dat je dit simpel stukje touw altijd moet aanschaffen.

Weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn er in verschillende vormen. Je kunt bijvoorbeeld een kleinere weerstandsband ronde de enkels brengen. Zet de voeten op breedte van de schouders. Spring en tegelijkertijd breng je je voeten uit elkaar. Hef hierbij de handen boven je hoofd. Tijdens de sprong de voeten weer naar elkaar brengen en de armen naar de zijkanten van je lichaam.Weerstandsbanden zijn vaak als set te koop.

Elastiek

Elastiek banden worden in de fitnesswereld aangeduid als Pullband. Geschikt voor iedere sporter. Met een pullband set kun je een volledige body work-out genereren. Er bestaan ook power elastieken om bepaalde oefeningen nét even iets zwaarder te maken. Denk hierbij aan de squat

Fitchanel

Wanneer je nooit of weinig aan sport hebt gedaan, sta je soms vreemd te kijken van allerlei termen die tijdens fitness worden gebruikt. Het is zinvol om een programma te volgen voor beginners. On-line vindt je vele mogelijkheden die voor jou zinvol kunnen zijn. Zo is er Fitchanel.com. Een duidelijke website waar je work-outs onder begeleiding kunt volgen. Prettig om in je eigen omgeving en op jou niveau de kneepjes van het fitnessgebeuren te leren.

Een workout duurt slechts 25 minuten en je krijgt begeleiding van een digitale coach.  Er bestaat voor ieder doel een programma namelijk;

enz.enz..

Fitness set aanschaffen

Sporten is voor ieder persoon een must! Vet verbranden, spieren opbouwen en in conditie komen. Dat wil iedereen! Fitness centra en sportscholen zijn redelijk duur. Kost gemiddeld al snel 30 euro per maand en dat komt iedere maand weer terug. Een goed alternatief is om zelf een fitness set aan te schaffen om geld te besparen en tóch fijn te sporten in je eigen omgeving.

ACROPAQ heeft een 14 in één set voor een aantrekkelijk bedrag. Met deze ultieme set kunnen fitness weerstandsbanden worden gecombineerd. Kracht, weerstand en cardio oefeningen kunnen met deze set worden gecreëerd. Thuis zorgen voor een getraind en fit lichaam!

Het push up bord is de basis van deze trainingsset. Kunnen verschillende oefeningen op worden gedaan. Maar liefst 10 posities kunnen worden uitgevoerd. Dit product is opvouwbaar.

Wordt als extra bij het push up bord meegeleverd. Train je lichaam naar een mooie six-pack met dit attribuut.

De extra kniematten worden meegeleverd om de plank te oefenen. Een effectieve buikspieroefening die je spieren sterker maakt en je buikje doet slinken.

Dit rode touw wordt ook wel een weerstandsband genoemd. Door dit stretch touw in combinatie met het push-up bord te combineren kunnen de armspieren worden getraind.

Met de pilates stang kunnen intensievere oefeningen worden gedaan.

Montage

Binnen een paar minuten zet je met de bijgeleverde instructies alles snel in elkaar.

Geschikt voor iedereen

Voor ieder persoon is er een keuze om een spiergroep te trainen. Het push-up bord heeft anti-slip voetjes, zodat deze stevig blijft staan. Bij deze Home-gym wordt een handleiding meegeleverd, zodat je op foto’s kunt zien hoe je de verschillende oefeningen moet uitvoeren.