Je zou denken…loopbanden zijn voor jonge mensen vanaf een jaar of 18. Dit is echter niet helemaal waar. Er bestaan ook loopbanden voor senioren. Voor mensen van boven de 60. We worden als gezonde ouderen steeds mobieler. Dit komt mede doordat we meer bewegen.

Veel ouderen zijn echter niet meer zo mobiel als de jongere mens en ook niet altijd content met al die moderne computers en display’s. Het is daarom erg prettig om een loopband voor ouderen aan te schaffen wanneer je de 60 gepasseerd bent. Loopbanden voor ouderen zijn er in aangepaste vorm. Meestal beschikken ze over een breder oppervlak waar op wordt gelopen en de display is duidelijker.

Voor thuisgebruik

Je ziet ze best nog wel veel in de sportschool. Oudere mensen die het prettig vinden om tussen al het jongere volk hun cardio- en krachtoefeningen te doen. Dat zijn écht de senioren die er voor gaan. Het merendeel van ouderen zou wel willen, maar vinden de stap vaak te groot. Daarom is het juist zo prettig dat je fitnessattributen kunt aanschaffen voor de thuissituatie.

Bewegen

Als 65 plusser wil je natuurlijk zo lang mogelijk gezond en fit blijven. Het is belangrijk om voldoende te bewegen, vooral voor senioren. Je blijft langer mobiel en hebt niet zo gauw hulp nodig, blijft langer zelfstandig. Ook zal je niet snel een val maken, omdat je spieren sterk blijven. Een loopband is bij uitstek een geschikt apparaat om thuis op bezig te zijn. In Nederland is het vaak slecht weer en weerhoudt je ervan om naar buiten te gaan en een lekker wandelingetje te maken. Met een loopband die geschikt is voor ouderen, hoef je helemaal niet naar buiten. Je kunt je dagelijkse beweging gewoon in je eigen comfortabele woning doen.

Thuisfitness

Fitnessen in de eigen woonsituatie heeft een groot aantal voordelen.

Veelzijdig apparaat

Ook voor senioren is een loopband een veelzijdig apparaat waarop je je conditie kunt verbeteren en zorgen dat je gewicht verlaagd. Maar ook om te revalideren is een loopband prima om te gebruiken.

Het is prettig om na een blessure of operatie thuis te revalideren. De loopband kan helpen om sneller te herstellen. Heb je last van etalagebenen? De loopband is het meest geschikte apparaat om de bloedsomloop in de benen goed op gang te helpen. Een voordeel is natuurlijk ook dat je niet naar buiten hoeft. Vooral met nat, herfstig weer is het ideaal om binnen je loopuurtje te realiseren.

Behoor je tot de groep ouderen dan is een loopband speciaal voor senioren de juiste keus. Wandelen, joggen en hardlopen zijn allemaal mogelijkheden die je als ouder mens kunt uitvoeren. Een loopband biedt de mogelijkheid om altijd, welk uur van de dag het ook is, te wandelen. Elke dag voldoende bewegen, daar gaat het immers om!

Focus Fitness Senator iPlus

Deze loopband is zeer geschikt voor mensen boven de 60 jaar. Het extra brede loopoppervlak is 57 cm. en geeft een veilig loopgevoel. Deze loopband is semiprofessioneel en kan uitgebreid worden met diverse luxe mogelijkheden. Blessurevrij trainen en door de unieke vering een stabiel trainingsoppervlak. De Senator kan op 16 verschillende hoogtelevels worden ingesteld en heeft maar liefst 25 programma’s. Veel variatie dus!

Extra voordelen zijn;

Focus Fitness Jet 2

Zoek je een loopband met de juiste kwaliteit/prijsverhouding? De Focus Fitness Jet 2 is daar een goed voorbeeld van. Prima geschikt voor ouderen en goed te gebruiken in de thuissituatie. Het voorgeprogrammeerde overzicht is simpel vol te houden en deze loopband heeft een eenvoudige display. Binnenshuis wandelen wordt een feestje met deze onderhoudsarme loopband.

Ook wanneer er niet veel plek is in huis, is dit een fijn fitnessapparaat. Neemt, doordat de loopband inklapbaar is, weinig plaats in. Na de training even inklappen en wegrollen naar een klein plekje.

Calorieën

Loopbanden zorgen er voor dat je veel calorieën kunt verbranden. Ook voor 65 plussers is dit niet verkeerd. We zitten te veel en eten vaak te veel. Bij uitstek in de wintermaanden zitten we veel binnen. Wandelen buiten is vaak geen optie omdat het veel regent en koud is.  Je bent dan minder geneigd om de deur uit te gaan. Met een kwaliteitsloopband heb je altijd de beschikking over een trainingsmogelijkheid. Vetten verdwijnen en je conditie zal snel verbeteren.