Wat is een vibroshaper?

Wanneer je op een nieuwe manier je spieren wil stimuleren dan is de vibroshaper het juiste product. Wanneer je op de trilplaat staat voel je je spieren aanspannen. Dit komt door de trillingen. Wanneer je dus standaard oefeningen gaat doen moet het lichaam harder werken. Een oefening als de squat wordt daardoor zwaarder en intensiever. De meeste trilplaten hebben een groot aantal weerstandniveau’s. Voor ieder persoon is er dus een aangepaste resistentie. Voor elk sportniveau en leeftijd kan de trilplaat een mooie toevoeging zijn.

Bloedsomloop

Door de trillende werking worden bloedsomloop en stofwisseling verbeterd. De spieren worden twee maal zo hard getraind. Het trillen zorgt als het ware voor een prettige massage en draagt bij aan een goede gezondheid.

Afvallen 

Wil je je conditie verbeteren en tevens afvallen? Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer je tien minuten gaat trillen 12 calorieën verbrand. Wil je bijvoorbeeld een patatje mét wegtrillen dan moet je ongeveer 6 uur op de trilplaat staan. Een vibroshaper is dus niet geschikt om kilo’s te verbranden. Het is wanneer je in de sportschool traint, belangrijker om naast cardiotraining ook aan krachttraining te doen. Krachttraining traint je spieren.

Vibroshapen kan als toevoeging worden gebruikt maar is niet in staat snel en veel calorieën te verbranden.

Training

Het is belangrijk om drie x per week op de vibroshaper te staan. Doe dit per keer zo’n 20 minuten. Vibroshapen moet je leuk houden door bepaalde oefeningen te doen. Anders wordt de shaper al snel saai.

Gebruik van de Vibroshaper

De vibroshaper is perfect om in de thuissituatie te gebruiken. Veel mensen vinden het een functioneel apparaat terwijl anderen het helemaal niks vinden. Het apparaat is echter wel een veel aangeschaft product waar je jaren plezier van kunt hebben. Je kunt er krachtoefeningen op doen maar ook op een statische manier gebruiken. De verschillende intensiteits niveaus bieden enorm veel trainingsmogelijkheden.

Wanneer je weet wat een vibrofit-trilplaat is zal deze je doen denken aan de shaper. Het principe van gebruik is simpel. Je stelt de vibroshaper in op jou gewenste niveau. Een bijgeleverde afstandsbediening is gemakkelijker, omdat je dan niet steeds hoeft te bukken om het paneeltje te bedienen.

De compacte vorm van dit product zorgt er voor dat je deze gemakkelijk kunt opruimen. Zet hem in een hoekje of schuif hem onder in je garderobekast.

Multitasken

Tijdens het gebruik van de shaper is het goed mogelijk om andere dingen te doen. Omdat dit apparaat goed verplaatsbaar is kun je het voor de tv plaatsen. Kijk je favoriete programma terwijl je je in het zweet werkt.

Effect

Je moet bij het gebruik van dit apparaat een beetje realistisch zijn. Wil je 10 kilo in korte tijd afvallen, dan is het verstandiger om andere stappen te ondernemen. De vibroshaper kan wel meehelpen om je doelen te bereiken. Wanneer je elke dag 10 minuten gebruik maakt van de shaper, zul je op den duur merken dat je spieren sterker worden. De spieropbouw wordt gestimuleerd en vetverlies gaat werken. Het is echter niet zo dat je met dit apparaat enorme spierballen ontwikkeld.

Resultaten worden pas op langere termijn gezien. Je moet een vibroshaper zien als een ondersteuning van trainingen die je doet om sterker te worden en kilo’s te verliezen.

Doeltreffender trainen

Wil je meer resultaat uit je vibroshaper halen dan is het beter om tijdens het gebruik tegelijkertijd krachtoefeningen te doen. Dit maakt het gebruik wat zwaarder maar zal meer effect op je lichaam hebben.

Waarschijnlijk zal er spierpijn ontstaan en vooral benen, billen en buikspieren zullen er aan moeten geloven. Samen met krachttraining hebben 10 minuten per dag gebruik van de vibroshaper daadwerkelijk veel meer zin.

Het beste is om krachtoefeningen met je eigen gewicht te doen.

Welke krachtoefeningen doen met de vibroshaper?

De squat

De push up

Een prima oefening voor de borst en armspieren. Ook de rug en de buik hebben er baat bij.

De plank

Wanneer je een aantal keren per week de plank beoefend zal een mooie platte buik je beloning zijn! Wanneer je nog eens extra de shaper gebruikt zal het proces wat sneller gaan. Dus eerder een gespierde buik.