Vibroshaper

Wat is een vibroshaper?

Wanneer je op een nieuwe manier je spieren wil stimuleren dan is de vibroshaper het juiste product. Wanneer je op de trilplaat staat voel je je spieren aanspannen. Dit komt door de trillingen. Wanneer je dus standaard oefeningen gaat doen moet het lichaam harder werken. Een oefening als de squat wordt daardoor zwaarder en intensiever. De meeste trilplaten hebben een groot aantal weerstandniveau’s. Voor ieder persoon is er dus een aangepaste resistentie. Voor elk sportniveau en leeftijd kan de trilplaat een mooie toevoeging zijn.

Bloedsomloop

Door de trillende werking worden bloedsomloop en stofwisseling verbeterd. De spieren worden twee maal zo hard getraind. Het trillen zorgt als het ware voor een prettige massage en draagt bij aan een goede gezondheid.

Afvallen 

Wil je je conditie verbeteren en tevens afvallen? Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer je tien minuten gaat trillen 12 calorieën verbrand. Wil je bijvoorbeeld een patatje mét wegtrillen dan moet je ongeveer 6 uur op de trilplaat staan. Een vibroshaper is dus niet geschikt om kilo’s te verbranden. Het is wanneer je in de sportschool traint, belangrijker om naast cardiotraining ook aan krachttraining te doen. Krachttraining traint je spieren.

Vibroshapen kan als toevoeging worden gebruikt maar is niet in staat snel en veel calorieën te verbranden.

Training

Het is belangrijk om drie x per week op de vibroshaper te staan. Doe dit per keer zo’n 20 minuten. Vibroshapen moet je leuk houden door bepaalde oefeningen te doen. Anders wordt de shaper al snel saai.

Gebruik van de Vibroshaper

De vibroshaper is perfect om in de thuissituatie te gebruiken. Veel mensen vinden het een functioneel apparaat terwijl anderen het helemaal niks vinden. Het apparaat is echter wel een veel aangeschaft product waar je jaren plezier van kunt hebben. Je kunt er krachtoefeningen op doen maar ook op een statische manier gebruiken. De verschillende intensiteits niveaus bieden enorm veel trainingsmogelijkheden.

Wanneer je weet wat een vibrofit-trilplaat is zal deze je doen denken aan de shaper. Het principe van gebruik is simpel. Je stelt de vibroshaper in op jou gewenste niveau. Een bijgeleverde afstandsbediening is gemakkelijker, omdat je dan niet steeds hoeft te bukken om het paneeltje te bedienen.

De compacte vorm van dit product zorgt er voor dat je deze gemakkelijk kunt opruimen. Zet hem in een hoekje of schuif hem onder in je garderobekast.

Multitasken

Tijdens het gebruik van de shaper is het goed mogelijk om andere dingen te doen. Omdat dit apparaat goed verplaatsbaar is kun je het voor de tv plaatsen. Kijk je favoriete programma terwijl je je in het zweet werkt.

Effect

Je moet bij het gebruik van dit apparaat een beetje realistisch zijn. Wil je 10 kilo in korte tijd afvallen, dan is het verstandiger om andere stappen te ondernemen. De vibroshaper kan wel meehelpen om je doelen te bereiken. Wanneer je elke dag 10 minuten gebruik maakt van de shaper, zul je op den duur merken dat je spieren sterker worden. De spieropbouw wordt gestimuleerd en vetverlies gaat werken. Het is echter niet zo dat je met dit apparaat enorme spierballen ontwikkeld.

Resultaten worden pas op langere termijn gezien. Je moet een vibroshaper zien als een ondersteuning van trainingen die je doet om sterker te worden en kilo’s te verliezen.

Doeltreffender trainen

Wil je meer resultaat uit je vibroshaper halen dan is het beter om tijdens het gebruik tegelijkertijd krachtoefeningen te doen. Dit maakt het gebruik wat zwaarder maar zal meer effect op je lichaam hebben.

Waarschijnlijk zal er spierpijn ontstaan en vooral benen, billen en buikspieren zullen er aan moeten geloven. Samen met krachttraining hebben 10 minuten per dag gebruik van de vibroshaper daadwerkelijk veel meer zin.

Het beste is om krachtoefeningen met je eigen gewicht te doen.

Welke krachtoefeningen doen met de vibroshaper?

De squat

 • Stel de vibratie in op de juiste hoek en zorg dat je 10  x  de squat kan doen.
 • Verdeel je balans terwijl je de voeten schouderbreedte uit elkaar zet op de shaper.
 • Maak nu de gebruikelijk squat door rustig door je knieën te zakken en een rechte rug te houden.
 • 5 Seconden vasthouden en weer rechtop komen.
 • Doe minstens 3 sets met 10 x een herhaling.

De push up

Een prima oefening voor de borst en armspieren. Ook de rug en de buik hebben er baat bij.

 • Op start drukken en de vibratiehoek instellen
 • Stel in op 5 push-ups
 • Neem de plankpositie in. Zet je handen op de shaper direct onder je schouders.
 • Door de ellenbogen zakken, tot je borst de plaat nét raakt. Rug goed recht houden.
 • Paar seconden vasthouden en jezelf weer omhoog duwen
 • Bouw deze oefening langzaam op.
 • Wil je het jezelf wat moeilijker maken, plaats dan je handen dichter bij elkaar.

De plank

Wanneer je een aantal keren per week de plank beoefend zal een mooie platte buik je beloning zijn! Wanneer je nog eens extra de shaper gebruikt zal het proces wat sneller gaan. Dus eerder een gespierde buik.

 • Stel op de shaper de vibratie in en de duur van de oefening. Begin met 30 seconden.
 • Onderarmen plat op de vibroshaper en jezelf lang maken. Houd je tenen op de grond en hou je rug recht.
 • Buikspieren aanspannen en positie vasthouden tot het trillen van de shaper stopt.
 • Herhaal dit 2 keer.

Conclusie

De vibroshaper is een handig fitnessapparaat dat trillingen gebruikt om spieren te stimuleren. Hoewel het enige voordelen biedt zoals verbeterde bloedsomloop en spierstimulatie, is het geen wondermiddel voor snel gewichtsverlies. Regelmatig gebruik van de vibroshaper als aanvulling op andere trainingen kan echter bijdragen aan spieropbouw en een betere algehele gezondheid. Vergeet niet dat consistente training en een gebalanceerd dieet cruciaal blijven voor effectief gewichtsverlies en spierontwikkeling.

Veelgestelde vragen

Wat is een vibroshaper?

Een vibroshaper is een fitnessapparaat dat trillingen gebruikt om spieren te stimuleren. Het apparaat zorgt ervoor dat standaard oefeningen intensiever worden doordat het lichaam harder moet werken.

Helpt een vibroshaper bij het afvallen?

Het gebruik van een vibroshaper kan de stofwisseling en bloedsomloop verbeteren, maar het leidt niet tot aanzienlijk gewichtsverlies. Hoewel het apparaat calorieën verbrandt, is het niet geschikt als hoofdmiddel voor gewichtsverlies.

Hoe vaak en hoe lang moet ik de vibroshaper gebruiken?

Het wordt aanbevolen om de vibroshaper drie keer per week gedurende ongeveer 20 minuten te gebruiken. Regelmatig gebruik kan helpen bij het stimuleren van spieropbouw en vetverlies.

Is de vibroshaper alleen geschikt voor specifieke spiergroepen?

Nee, de vibroshaper kan worden gebruikt voor diverse spiergroepen. Het apparaat kan worden ingezet voor diverse oefeningen om meerdere spiergroepen te trainen, waaronder benen, buikspieren, armen en rug.

Hoe effectief is de vibroshaper?

De vibroshaper kan helpen bij het versterken van spieren en het verbeteren van de algehele gezondheid. Echter, om aanzienlijke resultaten te behalen, moet het worden gecombineerd met andere vormen van training en een uitgebalanceerd dieet.