Sporthorloge

Waarom een sporthorloge aanschaffen?

Wanneer je veel aan sport doet zoals hardlopen of fitness is een sporthorloge erg handig om je prestaties bij te houden. Je slaapgegevens, stappen en hartslag kun je in één oogopslag waarnemen.

Een sporthorloge voorzien van gps-tracker is helemaal handig. Deze biedt geavanceerde meetgegevens en laat je gemiddelde snelheid, het maximale zuurstofgebruik en stapfrequentie zien. Leuk om te weten, vooral wanneer je aan het trainen bent voor een marathon.

Wanneer je een sporthorloge gaat aanschaffen is het zinvol om een klokje te kiezen wat bij jou tak van sport past. Wanneer je naar de sportschool gaat is het niet zo belangrijk wat je snelheid en zuurstofgebruik is.

Virtuele coach

Je sporthorloge kun je zien als je virtuele coach. Is als het ware je motivator om je pols. Het gaat niet alleen maar om stappen tellen maar meet ook hartslag, calorieënverbruik, brengt via de gps je route in kaart. Ook stressniveau, slaappatroon en sommige horloges laten zelfs functies zien als herstel van je lichaam en welke leeftijd bij je trainingssessies behoort.

Voordelen

Een sporthorloge stijgt in populariteit. Het is dan ook leuk om via je smartwatch interval trainingen te doen en je vetverbranding te meten. Vroeger gingen we gewoon een rondje hardlopen en als we niet meer konden gingen we een stukje langzaer. Het sporthorloge heeft daar verandering ingebracht. Een stukje techniek waar iedere sporter plezier van kan hebben.

Tegenwoordig lijkt bijna alles mogelijk. Met bijvoorbeeld de ingebouwde hartslagmeter kun je het hardlopen op je hartslag gaan trainen. Voor iedere sport en persoon is de aanschaf van een sporthorloge weer anders. Veel mensen zijn dol op alle technische snufjes die zo’n horloge kan bevatten. Een beetje hardloper kan bijna niet meer zonder een horloge waar een gps-functie op zit. Wanneer je een sporthorloge gaat aanschaffen zijn prijs, kwaliteit en functies belangrijk. Hoe meer je met zo’n horloge kan, hoe duurder deze vaak is.

Meldingen

Vindt je het belangrijk dat je horloge aangeeft dat je moet gaan sporten? Koop er dan een waar deze melding in zit. Je komt dan sneller van de bank af om je rondje te gaan lopen. Je stelt zelf in wanneer je zo’n melding wenst te ontvangen.

Ook je persoonlijke doelen zijn belangrijk. Samen met je smartwatch kun je hier aan werken. Dit kan voor een aantal sporten zoals wielrennen, hardlopen, fitness en zwemmen zijn.

Om alles te bekijken is het prettig om het horloge te verbinden met je computer. Je kunt zien of je je doelen hebt behaald. Dit is met name belangrijk wanneer je als doel hebt om bijvoorbeeld een 10 kilometerloop of een halve marathon te gaan lopen.

Tips voor een nieuw horloge

De prijs van een sporthorloge is afhankelijk welke toeters en bellen er in het product zitten. De instapprijzen voor een standaard sporthorloge liggen rond de 60 euro. Blijf bij de merken die je kent en lees vooral reviews. Wanneer je een sporthorloge aanschaaft zorg dan dat deze aan jou lichaam zijn gelinkt. Dat is een gecodeerd horloge. Meestal is er ook een overzichtelijke app voorhanden. Een goed sporthorloge maken het sporten vaak uitdagender en gevarieerder. Het kan er voor zorgen dat je meer plezier kunt halen uit je sport. Het hangt er dus van af wat jij nodig vind. Het is belangrijk, vooral bij je eerste aankoop van een sporthorloge, dat je eenvoudig begint. Je kunt later altijd nog een model kiezen wat meer geavanceerd is.

Doe je regelmatig aan fitness, dan kun je bijna niet meer buiten een sporthorloge. Het is prettig om te weten wanneer je een work-out hebt gedaan, hoeveel calorieën je hebt verbrand. Het is dus verstandig om een sporthorloge aan te schaffen en na te gaan wat je gemiddelde hartslag is. Een sporthorloge kun je zien als een sportvriend die jou kan ondersteunen in al je sportieve prestaties. Met een sporthorloge kan immers veilig en efficiënt worden gesport.

[bol_product type=”best”]

Kies het juiste sporthorloge

Voor elke tak van sport kan een sporthorloge worden aangeschaft. Een horloge waar je je prestaties bij kunt houden tijdens een hardloopsessie is weer anders dan een horloge waar je mee kunt zwemmen.

Hardlopen

Wanneer je een fervent hardloper bent, is een ingebouwde gps ontvanger aan te bevelen. Het aantal kilometers wordt gemeten en het tempo wordt bijgehouden. Alles wordt opgeslagen en kan op de computer worden uitgelezen.

Fietsen

Ook bij het bedrijven van deze sport is een gps ontvanger prettig om te hebben. De gefietste afstand, snelheid en route wordt gemeten en kan naderhand worden uitgelezen. Vooral de prestatiegerichte fietser heeft enorm veel voordeel van zo’n horloge.

Zwemmen

Uiteraard is een horloge waar je mee gaat zwemmen waterdicht. Hoe ver en snel je zwemt kan worden gemeten. Fanatieke zwemmers zijn gebaat bij de juiste zwemefficiëntie. Aan de hand van de badlengte en in open water met de gps sensor, kunnen alle aspecten van het zwemmen worden gemeten.

Triathlon

Een triatleet beoefend het hardlopen, fietsen en zwemmen. Een triathlonhorloge heeft de mogelijkheid om tussen deze sportprofielen te switchen. Tijdens elk onderdeel worden de juiste gegevens gemeten. Een triathlonhorloge is uiteraard waterdicht.

Fitness

Een sporthorloge is onontbeerlijk tijdens fitness beoefening. Een fitness sporthorloge moet in ieder geval een hartslagsensor bevatten. Ook moeten er verschillende fitnessprofielen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld een onderdeel als crosstraining zal bij een echt fitnesshorloge de juiste meetgegevens kunnen geven. Een fitnesshorloge kan ook thuis worden gebruikt. Wanneer simpele oefeningen als crunches en burpees worden gedaan is het prettig om dit op je horloge bij te houden. Wil je graag afvallen, dan is het aan te raden een horloge aan te schaffen waarop je kunt zien hoeveel vetten je verbrand, wanneer je in een bepaalde hartslagzone traint.

Bergsport

Ben je een echte outdoor-avonturier dan is een sporthorloge met ingebouwde gps, hartslagsensor en hoogtemeter een geweldige hulp tijden je klimprestaties. Ook een ingebouwd kompas is erg handig bij het zoeken van de juiste weg. Een horloge wat voorzien is van een saturatiemeter meet of het zuurstofniveau in je bloed voldoende is.

Golf 

Een golfhorloge geeft perfect de afstand tot de green aan. Je weet direct welke club je nodig het en hoe hard je moet slaan. Een golfhorloge zorgt voor meer plezier in het spel en laat zien welke hindernissen op de baan aanwezig zijn. De ingebouwde gps ontvanger meet de gelopen afstand en laat de route zien.