Pijn voorkant schouder bankdrukken

Bankdrukken is een populaire oefening om de borstspieren te trainen, maar het kan ook leiden tot pijn in de voorkant van de schouder. Deze pijn kan variëren van matig tot ernstig en het kan uw training negatief beïnvloeden. In dit artikel bespreken we de oorzaken van de pijn aan de voorkant van de schouder bij het bankdrukken en hoe u het kunt voorkomen en behandelen.

Oorzaken van pijn aan de voorkant van de schouder bij het bankdrukken

– Verkeerde techniek: Als u geen goede techniek gebruikt bij het bankdrukken, kunt u de voorkant van de schouder overbelasten en leiden tot pijn.
– Verkeerde grip: Een verkeerde grip kan ook leiden tot pijn omdat het de positie van de schouders verandert en erbarmelijke druk uitoefent op de schouder.
– Zwakke spieren: Zwakke spieren in de schouders kunnen leiden tot overbelasting tijdens het bankdrukken.
– Overtollige training: Te veel trainen kan leiden tot overbelasting van de schouders en pijn veroorzaken.

Preventie van pijn aan de voorkant van de schouder bij het bankdrukken

– Correcte techniek: Zorg ervoor dat u een goede techniek gebruikt en de positie van uw schouders en ellebogen onder controle heeft om de kans op overbelasting te verminderen.
– Goede grip: Gebruik een grip die geschikt is voor uw lichaam om de druk op de schouders te verminderen.
– Versterking van de spieren: Train specifieke spieren in de schouders om ze te versterken en te beschermen tegen overbelasting. Oefeningen als frontal and side raises, shoulder push-up, shoulder rotation en hanging shoulder shrugs kunnen hiervoor van pas komen.
– Vermijd overmatig trainen: Train voldoende maar overdrijf niet. goed uitgevoerde sets en reps is voldoende.

Behandeling van pijn aan de voorkant van de schouder bij het bankdrukken

– Rust: Stop tijdelijk met bankdrukken en geef uw schouders de tijd om te herstellen.
– Ijs en warmte behandelingen: Ijs kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn. Bij de combinatie van ijs en warmte zorgt de warmte voor betere bloedcirculatie waardoor de ontsteking vermindert.
– Pijnstillers: Als de pijn ondraaglijk is, kunt u over-the-counter pijnstillers nemen, maar dit staat niet gelijk aan een genezing van de oorzaak.
– Fysiotherapie: Een fysiotherapeut kan u helpen de pijnlijke spieren te behandelen en u helpen uw techniek te verbeteren om verdere pijn te voorkomen.

Veelgestelde vragen

1. Kan pijn aan de voorkant van de schouder bij bankdrukken worden behandeld met pijnstillers?
Ja, ze kunnen het ongemak tijdelijk verlichten, maar het is belangrijker om de oorzaak van de pijn te achterhalen en zo te voorkomen dat de pijn wordt veroorzaakt.

2. Is het normaal om pijn aan de schouder te ervaren na de training?
Soms na zware trainingen kan je wat spierpijn ervaren. Dit is tijdelijke spierpijn en is normaal.Terwijl Pijn aan de voorkant van de schouder niet te negeren is en aangemerkt dient te worden.

3. Is fysiotherapie de enige oplossing bij schouderpijn?
Nee, er zijn veel manieren om schouderpijn te behandelen. Over het algemeen geef je jouw lichaam rust en extra zorg om de schouder te herstellen.

4. Kunnen algemene schouderoefeningen de pijn bij het bankdrukken helpen voorkomen?
Ja, een sterke schouder is belangrijk om positieve prestaties televeren. Een gedegen trainingsschema waar schouderoefeningen zijn ingepast kan helpen.

5. Kan schouderpijn leiden tot andere problemen?
Ja, als de pijn langdurig wordt genegeerd kan dit leiden tot chronische problemen en de mobiliteit van de schouder verminderen.

Pijn aan de voorkant van de schouder bij het bankdrukken is geen op zichzelf staand probleem. Door te begrijpen waar de pijn vandaan komt, hoe het kan worden voorkomen, en hoe het kan worden behandeld als het zich voordoet punt kan jouw krachttraining eindigen in alle voordelen zonder pijntjes.