Parallettes kopen

Als je serieus bent over bodyweight fitness of calisthenics, dan heb je waarschijnlijk weleens gehoord van parallettes. Parallettes zijn een geweldig hulpmiddel om je lichaam onder een andere hoek uit te dagen, en om oefeningen op een hoger niveau uit te voeren. In dit artikel gaan we in op waar je op moet letten bij het kiezen van de beste parallettes voor thuisgebruik, en geven we aanbevelingen voor de meest betrouwbare en populaire modellen.

Wat zijn parallettes?

Parallettes zijn twee staven die parallel aan elkaar zijn geplaatst, ongeveer ter hoogte van je polsen. Door een paar stappen naar achteren te doen en de bars vast te pakken, heb je een verhoogd oppervlak dat gebruikt kan worden voor verschillende oefeningen. Denk aan push-ups, dips en L-sits. Parallettes zijn vaak gemaakt van hout of metaal en hebben verschillende lengtes, breedtes en hoogtes.

De voordelen van parallettes

Parallettes zijn niet alleen handig, ze bieden ook meerdere voordelen. Zo:

– Zorgen ze voor een bredere range of motion bij oefeningen en stimuleren ze hiermee verschillende spiergroepen in het lichaam.
– Bieden ze ondersteuning en stabiliteit, waardoor het voor beginners makkelijker is om bepaalde oefeningen te doen.
– Trainen ze het gripvermogen, aangezien je de bars stevig moet vastpakken om niet te vallen.
– Zijn ze licht en draagbaar en neem je ze gemakkelijk mee, wat handig kan zijn voor buitentrainingen.

Waar moet je op letten bij het kopen van parallettes?

Bij het kiezen van de juiste parallettes voor jouw behoeften, zijn er een paar punten om rekening mee te houden.

Materiaal

Parallettes zijn meestal gemaakt van hout of metaal, en de keuze hierin is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en budget. Houten parallettes zijn vaak duurzamer, maar ook duurder dan metalen exemplaren. Het gaat er uiteindelijk om welk materiaal het beste bij jouw niveau van training past en welk comfortabel is voor jouw handen.

Hoogte

Het is belangrijk om de hoogte van de parallettes te overwegen. Als je een beginner bent, dan zou een hoogte van 30-40 cm voldoende moeten zijn. Voor een gevorderde trainer kan een hogere hoogte tot wel 60 cm nodig zijn. Let dus goed op de hoogte bij het maken van je keuze.

Grip

De grip van de parallettes is een belangrijk aandachtspunt. Kies voor een model dat een goede grip biedt en dat voorkomt dat je handen wegglijden tijdens het trainen. Zachte grips zijn goed voor beginners, terwijl gevorderde trainers meer baat hebben bij een harde grip voor meer krachttraining.

Gewichtscapaciteit

Controleer de gewichtscapaciteit van de parallettes alvorens tot aankoop over te gaan. Dit is vooral van belang voor mensen die wat zwaarder zijn of die van plan zijn om gewichtsoefeningen uit te voeren op de parallettes. Koop parallettes met een gewichtscapaciteit van minstens 100 kg voor veiligheid.

Andere overwegingen

Er zijn nog andere overwegingen die relevant kunnen zijn bij het kiezen van parallettes, zoals de breedte, de kwaliteit van de bouw, de prijs en de esthetiek. Het komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur en budget.

Aanbevelingen voor de beste parallettes

Na het bekijken van verschillende typen parallettes hebben we hieronder de top parallettes geselecteerd.

1. Gravity Fitness Wooden Parallettes

De Wooden Parallettes van Gravity Fitness zijn sterk, duurzaam, en zien er ook nog eens fantastisch uit. De dikkere houten balken bieden ultieme grip en de lengte van 40 cm en hoogte van 20 cm zijn perfect voor iedereen, van beginners tot professionals. Dit model heeft een gewichtscapaciteit van 200 kg.

2. ProSourceFit Dip Stand Station

De ProSourceFit Dip Stand Station is een goede, goedkope optie voor iedereen die op zoek is naar hoge, metalen parallettes met een zachtere grip. Dit model heeft een aanpasbare hoogte tussen de 76,2 en 91,4 cm en een gewichtscapaciteit van 130 kg.

3. Elite Push Up Bars

De Elite Push Up Bars zijn een ongewone, maar zeer effectieve keuze voor parallettes. Het biedt een kleine, lichte maar fantastisch stevige verhoging om push-ups te doen en is daarmee een uitstekende optie voor mensen die niet veel ruimte hebben en die op zoek zijn naar een goedkoop en draagbaar alternatief.

Conclusie

Parallettes zijn een geweldige aanvulling op je thuiswerkoutarsenaal. Als je op zoek bent naar betere prestaties en meer variatie, dan zijn parallettes ideaal voor jou. Let bij het kopen van parallettes op de hoogte, materiaal, grip, gewichtscapaciteit en andere overwegingen. Kijk naar onze aanbevelingen en vind wat bij jou past.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik parallettes van elke hoogte kopen?
2. Wat is het verschil tussen houten en metalen parallettes?
3. Zijn parallettes geschikt voor beginners?
4. Zijn parallettes duurzaam genoeg om buiten te gebruiken?
5. Kan ik push-ups doen met parallettes?

1. Kan ik parallettes van elke hoogte kopen?

Nee, de hoogte van parallettes hangt af van jouw trainingsniveau. Voor beginners raden we aan om te beginnen met parallettes van 30-40 cm hoogte. Gevorderde trainers zullen baat hebben bij hogere hoogtes, tot wel 60 cm.

2. Wat is het verschil tussen houten en metalen parallettes?

Houten parallettes zijn doorgaans duurzamer en bieden een betere grip, maar zijn ook meestal duurder. Metalen parallettes zijn een goede, betaalbaardere optie en zijn ook lichter en gemakkelijker te vervoeren.

3. Zijn parallettes geschikt voor beginners?

Ja, parallettes zijn geschikt voor iedereen, of je nu een beginner bent of een professionele atleet. Ze kunnen beginners juist helpen om bepaalde oefeningen gemakkelijker te doen, omdat ze extra stabiliteit en ondersteuning bieden.

4. Zijn parallettes duurzaam genoeg om buiten te gebruiken?

Sommige parallettes zijn meer geschikt voor buitengebruik dan andere. Het is belangrijk om de materialen en bouwkwaliteit van de parallettes te overwegen voordat je ze buiten gaat gebruiken, en om ze na gebruik schoon en droog te maken.

5. Kan ik push-ups doen met parallettes?

Ja, push-ups zijn een populaire oefening om te doen met parallettes. Het gebruik van parallettes bij push-ups zorgt voor een grotere range of motion en kan helpen met de intensiteit en moeilijkheidsgraad van de oefening.