Loopband app

Ben je op zoek naar een gemakkelijke manier om actief te blijven? Of wil je je loopprestaties verbeteren? Dan is een loopband misschien wel de ideale oplossing. Maar wist je dat je ook een loopband app kunt gebruiken als trainingspartner? In dit artikel duiken we dieper in op de wereld van loopband apps. Van het bijhouden van je prestaties tot het volgen van trainingsschema’s, alles komt aan bod.

Waarom een loopband app gebruiken?

Voordat we ingaan op welke app je nu precies kunt gebruiken, moet je weten waarom dit een goede keuze is.

Inzicht in je prestaties

Met een loopband app kun je niet alleen bijhouden hoe lang je al aan het hardlopen bent, maar ook hoe snel je gaat en hoeveel kilometer je al hebt afgelegd. Dit allemaal kan er dankzij de geïntegreerde GPS in je smartphone.

Trainingsdoelen

Door middel van een loopband app heb je ook de mogelijkheid om je trainingsdoelen in te stellen. Hierbij kan je denken aan het aantal calorieën dat je wilt verbranden, het aantal kilometers dat je wilt afleggen of de tijd die je op de band wilt doorbrengen.

Trainingsschema’s

Wanneer je je doelen hebt ingesteld, kun je opzoek gaan naar geschikte trainingsschema’s. Met de app kun je makkelijk een beginnersschema volgen, maar ook een gevorderden schema behoort tot de mogelijkheid.

Welke loopband apps zijn er?

Er zijn ontzettend veel loopband apps om uit te kiezen. Hieronder volgen drie van de beste apps.

1. Nike Run Club

De Nike Run Club app is gratis en beschikbaar voor iOS en Android. Met deze app kun je bijhouden hoeveel kilometers je al hebt afgelegd, maar ook hoe snel je gaat en het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Daarnaast kun je er ook verschillende trainingsschema’s vinden.

2. Runkeeper

Ook Runkeeper is gratis en beschikbaar voor iOS en Android. Behalve het bijhouden van je prestaties, kun je met deze app ook je doelen stellen en verschillende trainingsschema’s kiezen.

3. Zwift

Met Zwift worden je loopband sessies nog realistischer. Deze app gebruikt namelijk een virtual reality omgeving waarbij je loopt of fietst in verschillende landschappen. Om deze app te kunnen gebruiken moet je wel betalen, maar je krijgt er wel ontzettend veel voor terug.

Hoe gebruik je een loopband app?

Wanneer je een loopband app hebt gedownload op je smartphone, kun je deze verbinden met je loopband. De meeste loopbanden gaan automatisch in modus wanneer je deze aanzet. Hierdoor worden al je prestaties bijgehouden door middel van de geïntegreerde GPS.

Conclusie

Een loopband app kan de ideale trainingspartner zijn voor iedereen die graag actief blijft en vooruitgang wilt boeken in zijn of haar prestaties. Van het bijhouden van je prestaties tot het volgen van trainingsschema’s, alles is mogelijk. Weten welke app het beste bij jou past, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en waarvoor je de app precies wilt gebruiken.

Veelgestelde vragen

1. Is een loopband app gratis?
Sommige apps zijn gratis, zoals Nike Run Club en Runkeeper, terwijl andere apps, zoals Zwift, betaald zijn.

2. Heeft een loopband app mijn locatie nodig?
Ja, een loopband app heeft GPS nodig om je prestaties bij te houden.

3. Werken alle loopbanden samen met een loopband app?
Niet alle loopbanden werken samen met elke app. Controleer welke apps compatibel zijn met jouw loopband.

4. Kan ik mijn run programma exporteren naar een ander programma, zoals Strava?
Sommige apps, zoals Nike Run Club en Runkeeper, hebben deze mogelijkheid.

5. Heb ik een goed werkende internetverbinding nodig wanneer ik een loopband app gebruik?
Een goede internetverbinding is handig, maar niet per se noodzakelijk. Het kan zijn dat sommige functies niet werken zonder internet.