Kniebrace

De meeste mensen kennen dit product wel..de kniebrace. Een bandage die je op en rondom je kniegewricht dient te dragen wanneer je last hebt van bijvoorbeeld artrose. Maar ook wanneer je;

 • Slijtage hebt aan je knie
 • Last hebt van een meniscus
 • Na een knieoperatie
 • Overbelastingsblessures als een runners- of jumpers knee
 • Kniebandbeschadiging
 • Instabiliteit van de knie

De kniebrace kan ook worden gedragen om een blessure te voorkomen en als ondersteuning tijdens sporten zoals voetbal, skieën, wandelen of hardlopen. Door de kniebrace zal er minder gewicht op het kniegewricht rusten, zodat je langer kunt doorgaan met je activiteiten.

Wanneer er al sprake is van een blessure is de kans groot dat door het dragen van een kniebrace de blessure sneller zal herstellen. Na herstel zal het misschien verstandig zijn om de kniebrace als ondersteuning nog een poosje aan te doen tijdens sportieve bezigheden.

Artrose in de knie

Bij het ouder worden is artrose een veel gehoorde klacht. Vooral de knieartrose is een beruchte klacht. Deze aandoening kan het hele gewricht aantasten. Artrose uit zich door pijn. Kraakbeen gaat in kwaliteit achter uit en kan soms zelfs ontstoken raken. Het bot nabij het gewricht gaat veranderen en pijn, moeite met bewegen en stijfheid zijn het gevolg.

Artrose kan behalve in de knieën ook voorkomen in de heupen, nek, onderrug, duim en vingers en de grote tenen. Het dragen van een kniebrace is in het geval van artrose aan de knie erg prettig. Voor de knie bestaat er ook een patellabrace. Zowel de patella- als de kniebrace hebben nauwelijks bijwerkingen.

Het is niet altijd zo dat je een kniebrace 24 uur per dag moet dragen. Het ligt een beetje aan de pijnintensiteit en bij welke activiteiten je last hebt. Heb je een tijdelijke klacht, dan is het wel weer noodzaak om 24 uur de brace om te houden.

Een kniebrace is er bij artrose op gericht om de pijn te verlichten. Een beginnende artroseklacht kan verlichting geven door een compressiebrace te dragen. Is er sprake van ernstige artrose dan wordt een corrigerende rigide kniebrace geadviseerd.

Met het gebruik van een kniebrace kan beter worden bewogen. Ook geeft een brace voldoende ondersteuning en is er veel minder pijn. Wanneer er sprake is van een ernstige, zware blessure aan de knie dan kan de brace ook ‘s nachts worden gedragen.

Skieën zonder pijn

Knieën hebben het zwaar te verduren tijdens een skivakantie. Een stevige kniebrace is dan wel op zijn plaats. De brace vangt de ergste klappen op en voorkomt blessures en geeft meer skiplezier!

Met een kniebrace kan vrijuit worden bewogen. De kniebraces zijn gemaakt van soepel materiaal en geeft de perfecte ondersteuning. Zonder problemen sporten is wel zo fijn.

Het nut van een kniebrace

Een kniebrace is een product wat moet passen bij de klacht. Bij meniscusklachten is er een andere brace nodig dan bij artrose. Ook een kniebrace ter preventie van blessures zijn weer anders. Probeer een kniebrace aan te schaffen die past bij de klacht. Wellicht is het verstandig advies te vragen bij een fysiotherapeut.

Knieën  zijn over het algemeen niet sterk genoeg om op eigen kracht een blessure snel te laten herstellen. Een brace helpt hierbij en zorgt voor een betere stabiliteit.

Kniebrace aanschaffen

Kniebrace van het merk Sport-plein kan worden gebruikt bij sporten als hardlopen en wielrennen. Bij licht- tot middelzware knieklachten kan deze kniebandage bescherming bieden en Ortho compressie geven. Deze kniebrace heeft licht, flexibele baleinen en is anatomisch gevormd. Kniegewricht wordt optimaal ondersteund en de knieschijf wordt ontlast. De brace is zeer rekbaar, vocht afwerend en ademend. De knieholte wordt ontzien en je kunt dus spreken van een uitstekend knieholtecomfort.

Deze kniebrace werkt uitstekend bij;

 • Problemen met het kniekapsel.
 • Peesontsteking
 • Pijn achter de knieschijf
 • Spataderen, hypermobiliteit, slijmbeursontsteking en lipoedeem.
 • Revalidatie en preventie.

Kniebrace van PYXsport  Peachy

Deze kniebrace biedt extra veel bescherming voor zowel mannen als vrouwen. Een unisex bandage die kan worden gebruikt bij sporten als CrossFit, hockey, hardlopen, voetbal, gewichtheffen en fitness. Zorgt voor herstel en voorkomt blessures. Het ontwerp is antislip en kan gemakkelijk onder een broek worden gedragen.

Een unieke kniebrace die een extra beschermende laag heeft. Siliconen zorgen voor stabilisatie tijdens sportbeoefening. Zeer geschikt voor het zwaardere werk zoals CrossFit of gewichtheffen. De pasvorm is anatomisch en volgt de bewegingen van de knie. Verkrijgbaar in verschillende maten.

Snel herstel

Deze peachy is gemaakt op basis van een spiraal-weeftechniek. Dit geeft perfecte  druk op het gehele gewricht. Spieren en het gewricht worden warm, wat ontspanning en dus een sneller herstel bevorderd. Voorkomt zwellingen en stress.

De ademende flexibele stof heeft een uniek antislip design. Zelfs bij intensieve trainingen en activiteiten blijft de brace op zijn plek zitten. Kan prima onder een sportbroek worden gedragen

Kniebrace van Zeuz

Kniebraces van Zeus worden per twee verkocht. Kan aangeschaft worden van maat XS tot en met XL. Wanneer je zwakke knieën hebt of pijntjes tijdens je wandeling of sport? De kniebraces van Zeuz bieden uitkomst. Het helpt knieblessures  voorkomen en wanneer je al een blessure hebt aan je knie, dan zal door middel van Zeuz braces een sneller herstel optreden. Het draagcomfort is fantastisch! Géén irritaties of ander ongenoegen.

De bracematen zijn als volgt. Is de omtrek van je knie 31 tot 33 cm dan zal een S moeten worden aangeschaft. Is de omtrek van je knie 40 tot 43 cm. Dan heb je een XL nodig. De kniebraces zijn specifiek voor de linker- en rechterknie.

Je kunt met een kniebrace je sportprestaties verbeteren en de gewrichten ontlasten.