Kickboks spullen

Als je net begint met kickboksen, kan het een uitdaging zijn om te weten welke kickboks spullen essentieel zijn om te kopen. Het is begrijpelijk dat je geen onnodige uitgaven wil doen of wilt eindigen met spullen die niet geschikt zijn voor jouw trainingsdoelen. Daarom hebben wij dit artikel samengesteld om jouw zoektocht naar de juiste kickboks spullen gemakkelijker te maken. In dit artikel zullen we bespreken welke spullen je nodig hebt om te beginnen en welke opties er zijn voor verschillende niveaus van vechters.

1. Bokshandschoenen

Bokshandschoenen zijn het belangrijkste stuk kickboks spullen dat je nodig hebt. Ze beschermen jouw handen en vingers tijdens de training en sparring en bieden ook steun voor polsen. Beginners hebben handschoenen nodig die stevige ondersteuning bieden en gemaakt zijn van duurzame materialen. Bij het kiezen van bokshandschoenen moet je letten op de maat, het gewicht, de pasvorm en de padding.

1.1 Maat

De maat van bokshandschoenen wordt bepaald door de omtrek van jouw handen en verschillende merken hanteren verschillende maattabellen. Meet de omtrek van je handen op het breedste punt, meestal net onder de knokkels, en bekijk dan de maattabel van het merk dat je wilt kopen.

1.2 Gewicht

Het gewicht van bokshandschoenen varieert van 8 oz tot 20 oz en je moet zorgen dat je een gewicht kiest dat bij jouw lichaamsbouw past. Hoe zwaarder de bokshandschoenen, hoe meer de nadruk ligt op het opbouwen van spierkracht en uithoudingsvermogen. Lichte handschoenen zijn beter voor trainingen die gericht zijn op snelheid.

1.3 Pasvorm

De juiste pasvorm van bokshandschoenen is enorm belangrijk. Het moet strak om je polsen zitten om blessures te voorkomen en tegelijkertijd vrijheid bieden aan je vingers. Het is belangrijk om verschillende merken en maten te proberen om erachter te komen welke pasvorm het beste bij je past.

1.4 Padding

De padding van bokshandschoenen kan variëren van gel, schuimrubber of paardenhaar. Bokshandschoenen met meer padding bieden meer bescherming maar kunnen ook zwaarder aanvoelen.

2. Scheenbeschermers

Scheenbeschermers beschermen jouw scheenbeen tegen trappen en kneepjes. Ze zijn gemaakt van materialen zoals kunststof, schuimrubber of gel en kunnen variëren in dikte en grootte.

3. Onderarmbeschermers

Onderarmbeschermers worden vaak over het hoofd gezien, maar zijn essentieel om letsel aan de onderarmen en ellebogen te voorkomen. Ze beschermen je tegen stoten en trappen en laten je ook oefenen met blokken.

4. Springtouw

Een simpele maar effectieve manier om je cardiovasculaire conditie op te bouwen en te verbeteren is door middel van springtouwen. Het is een goedkope en draagbare optie die je altijd bij je kan hebben en kan gebruiken om tussen oefeningen door te doen.

5. Boksbanden of Wrap

Boksbanden of wrap zijn stoffen banden die om jouw handen gewikkeld worden. Ze helpen blessures zoals scheuren en schaafwonden te voorkomen, vooral als je dagelijks traint.

6. Bokszak

Een levensgrote bokszak is een geweldige manier om je kicks en slagen te oefenen. Het is belangrijk om een bokszak te kopen die past bij jouw lengte en vaardigheden en ook rekening te houden met de vulling f het materiaal van de bokszak.

Als je serieus bent over kickboksen, is het belangrijk om de juiste kickboks spullen te hebben. Bokshandschoenen, scheenbeschermers, onderarmbeschermers, springtouwen, boksbanden of wraps, en bokszakken zijn slechts enkele van deze noodzakelijke spullen. Neem de tijd om de beste kwaliteit spullen te kopen die bij jouw vaardigheden en behoeften passen, en investeer in duurzame, betrouwbare spullen voor de lange termijn.

Wat is het verschil tussen bokshandschoenen en muay thai-handschoenen?

Er is niet veel verschil tussen deze twee handschoenen en het kan afhankelijk zijn van de stijl van de beoefenaar. Muay Thai-handschoenen hebben over het algemeen een lange polssteun en zijn bedoeld om de handen volledig te bedekken om de polsen te beschermen bij het smijten van elleboogstoten. Bokshandschoenen hebben daarentegen vaak een kortere polssteun en bieden meer bewegingsvrijheid.

Zijn de oefeningen die met een bokszak worden uitgevoerd voor beginners geschikt?

Ja, bokszaktraining is geschikt voor beginners, het is wel raadzaam om het stap voor stap te doen en niet te hard van stapel te lopen.

Hoe vaak moet ik mijn scheenbeschermers vervangen?

Als de scheenbeschermers beschadigd of gebarsten zijn, moeten ze onmiddellijk worden vervangen. Aanbevolen wordt om ze elke zes maanden te vervangen als je regelmatig kickbokst.

Is een boksband of wrap echt nodig?

Ja, een boksband of wrap is essentieel om blessures en schaafwonden op jouw handen en polsen te voorkomen.

Zijn handschoenen met dikke padding beter om te sparren?

Het kan zijn dat handschoenen met meer padding beter zijn om te sparren en om je vingers te beschermen. Maar deze handschoenen kunnen ook zwaarder en onhandiger zijn. Het is dus verstandig om verschillende soorten handschoenen uit te proberen en te bespreken wat geschikt is met jouw trainer.