Intermittent fasting drinken

Intermitterend vasten, oftewel het beperken van de tijd waarin je eet, is een dieettrend die steeds populairder wordt. Veel mensen geloven dat het kan leiden tot gewichtsverlies, verlaagde bloedsuikerspiegels en het verbeteren van de gezondheid van de hersenen. Eén manier om de effecten van intermittent fasting te verbeteren, is door het drinken van bepaalde drankjes. In dit artikel zal ik je alles vertellen over intermittent fasting drinken en hoe jij het kunt toepassen op je eigen vastenroutine.

Wat is Intermittent Fasting?

Voordat we dieper ingaan op het drinken van drankjes tijdens intermittent fasting, laten we eerst eens kijken naar wat deze vorm van vasten nou eigenlijk inhoudt. Intermitterend vasten is een dieetpatroon waarbij je je eetperiodes beperkt tot een bepaalde tijd per dag. Dit kan variëren van een periode van 14 tot wel 20 uur vasten, gevolgd door een periode van 4 tot 10 uur waarin je mag eten. Het idee is dat dit het lichaam dwingt om vet te verbranden voor energie in plaats van koolhydraten, waardoor gewichtsverlies en andere gezondheidsvoordelen ontstaan.

Wat Kan Je Drinken Tijdens Intermittent Fasting?

Nu komen we bij het onderwerp van dit artikel: de drankjes die je kunt consumeren tijdens intermittent fasting. In principe moet je tijdens het vasten alleen water drinken. Maar sommige drankjes zorgen ervoor dat jouw lichaam de voordelen van het vasten nog beter kan benutten. Hier zijn enkele van de beste drankjes om te drinken tijdens radiële vasten.

1. Water

Water is een essentieel drankje tijdens het vasten. Water spoelt gifstoffen uit je lichaam, vermindert hunger pangs en zorgt ervoor dat electrolyten transparent blijven.

2. Zwarte koffie

Koffie is een populaire drank tijdens het vasten. Als je koffie drinkt zonder melk of suiker, dan bevat deze weinig tot geen calorieën. Koffie remt daarnaast het hongergevoel af en helpt het lichaam om vet als energie te verbranden.

3. Groene Thee

Groene thee bevat weinig calorieën en veel antioxidanten. Het helpt om de ontsteking in het lichaam verminderen en vermindert daarnaast de kans op bepaalde ziekten.

4. BCAA’s

BCAA’s wat staat voor Branched-Chain Amino Acid zijn aminozuren die helpen bij Je spierbehoud. BCAA’s bevat geen kcal en kan deze worden geconsumeerd tijdens het vasten.

5. Appelazijn

Appelazijn verlaagt de bloedsuikerspiegel en vermindert de kansen op het opslaan van vet.

6. Kombucha

Kombucha biedt vele voordelen zoals weinig calorieën, probiotica, en een bescherming tegen ontstekingen.

7. MAGNESIUM SUPPLEMENTEN

Magnesium ondersteunt het lichaam bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en bevorderen van de slaap.

8. GEMBER THEE

Gember thee vermindert de spijsverteringsproblemen waarmee het voelt alsof het lichaam kan oude voeding uitscheiden.

9. KURKUMA THEE

Kurkuma heeft anti-inflammatoire eigenschappen en helpt daarom tegen ontstekingen.

10. Zwarte thee/koffie

In tegenstelling tot witte thee bevat zwarte thee/koffie wel een kleine hoeveelheid calorieën.

Wat Kan Je Beter Niet Drinken Tijdens het Vasten?

Nu je weet welke drankjes je kunt drinken tijdens intermittent fasting, is het belangrijk om te weten welke drankjes je beter kunt vermijden. Het is belangrijk om geen drankjes te drinken die suiker, calorieën en/of koolhydraten bevatten tijdens de vastenperiode. Dit verklaart drank zoals:

– Frisdranken

– Energiedrankjes

– Vruchtensappen

– alcohol

Conclusie

Het drinken van bepaalde drankjes tijdens intermittent fasting kan jouw vastenroutine versterken en de voordelen ervan verbeteren. Drink voldoende water, koffie of thee zonder toevoegingen, BCAA’s, appelazijn, kombucha, magnesiumsupplementen, gemberthee en kurkumathee. Vermijd drankjes die suiker, calorieën en/of koolhydraten bevatten. Probeer zoveel mogelijk vast te houden aan je vastenroutine en raadpleeg indien nodig een specialist.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik melk toevoegen aan mijn koffie tijdens het vasten?
– Nee, melk bevat calorien en daarnaast doorbreekt het de vastenperiode.

2. Kan ik tijdens het vasten ook sporten?

– Ja, je kunt sporten tijdens het vasten zolang je voldoende drinkt en de sport intensiteit niet al te hoog is.

3. Hoe vaak per week kan ik vasten?

– Het aantal keren per week dat je vast, ligt volledig aan jou. Het wordt echter afgeraden om dit meer dan twee dagen te doen zonder professionele begeleiding.

4. Wat is het beste moment om koffie te drinken tijdens het vasten?

– Het beste moment om koffie te drinken tijdens het vasten is ’s morgens op een nuchtere maag.

5. Kan ik thee drinken met melk tijdens het vasten?

– Teemelk bevat aqueous suiker en het drinken hiervan houd het lichaam in een staat van vasten. Kies daarom voor thee zonder melk.