Houding corrector

Je ziet ze overal om je heen…mensen die krom lopen, opgetrokken schouders hebben en veel te veel voorovergebogen achter bijvoorbeeld de computer zitten.  Kortom een onprettige houding. Met een houdingcorrector blijf je beter in balans en dwingt je als het ware om rechterop door het leven te gaan. Schouders worden naar achteren getrokken en blijven, zolang je de corrector draagt, in deze houding. Met een houdingcorrector voorkom je schouder- en nekklachten, hoofd- en nekpijn en rugpijn. Een ideaal attribuut waar je als voorovergebogen mens veel voordeel uit kunt halen.

Tijdens het sporten

Een corrector voor je houding is niet alleen goed om tijdens werkzaamheden te dragen, maar ook tijdens het sporten heeft dit artikel bij veel mensen al goede diensten bewezen. Een houdingcorrector is hetzelfde als een postuurcorrector. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en worden over het algemeen als een soort van gordel over het bovenlichaam gedragen. Het doel is om een juiste houding aan te nemen.

Je houding

Het is erg lastig om de hele dag op je houding te letten. Natuurlijk kunnen oefeningen helpen en kan de hele dag worden opgelet of je wel rechtop loopt of staat. Toch wordt dit snel vergeten en verval je in je oude, verkeerde houding. Met een houdingcorrector hoef je nergens aan te denken. Je wordt gewoon gedwongen om rechterop te lopen. Het is een kwestie van wennen maar wanneer je de corrector de hele dag draagt vergeet je hem. Je kunt ook kiezen om de brace alleen tijdens je werk, in de auto of tijdens het sporten te gebruiken.

Goede houding

Het is ontzettend om tijdens je leven de juiste houding te hebben. Het voorkomt heel veel gezondheidsproblemen. Het is wel astg om de hele dag op te letten om een juiste houding aan te nemen en ook daadwerkelijk aan te houden. De houdingscorrector zorgt voor dat je niet de verkeerde houding aanneemt en dat je klachten krijgt. Maar hoe vaak en hoe lang moet je gebruik maken van dit artikel..

Hoe lang moet je de houdingcorrector dragen?

In het begin kan het best lastig zijn om dit product te dragen. Je schouders worden immers naar achteren getrokken en dat voelt gek. Naar het werk en tijdens het sporten is het aan te raden om minimaal 2 uur lang de corrector om te doen. Een houdingscorrector moet comfortabel zitten en aanvoelen. Het mag niet schuren onder de oksels en moet een prettig draagcomfort geven. Wanneer dit het geval is zul je sneller wat langer de corrector aan kunnen hebben. Eigenlijk mag een houdingscorrector niet zichtbaar zijn onder je kleding.

Klachten en de juiste corrector toepassen

Er zijn meerdere soorten verkrijgbaar. Zo zijn er houdingscorrectors voor dames, ribbraces en rompbandages. Het is dus niet eenvoudig om de juiste corrector aan te schaffen. Lees vooral waar verschillende correctors voor gebruikt worden en welke uiteenlopende klachten verholpen kunnen worden. Laat je in ieder geval goed voorlichte welke corrector voor jou specifieke klacht nodig is.

Soorten houdingcorrectors

De schouder corrector is de populairste brace. Mede dankzij de lage prijs en de goede werking wordt deze brace steeds vaker gebruikt tijdens allerlei soorten bezigheden.

Nek- en schouders

De houdingscorrector voor de schouders en nek is de meest gedragen brace. Hij kan onder maar ook boven je shirt worden gedragen. Ook tijdens sporten is deze corrector prima draagbaar. Blijft op zijn plek zitten en je rug ziet en voelt rechter. Wil je schouder- en nekklachten verhelpen of voorkomen dan is dit de juiste keus.

Onderrug

Heel veel mensen kampen met rugklachten. Dit kan door verschillende zaken komen. Een te holle of juist een bolle rug kunnen klachten geven aan de onderrug. De houding door een houdingscorrector voor de onderrug zorgen voor een beter houding van de gehele rug. Deze brace kan simpel onder een shirt worden gedragen. Is dus niet zichtbaar en zal eerder en langer worden gedragen.

Met kniebanden

Een brace met kniebanden wordt niet zo heel veel gezien, maar er zijn personen die het prettig vinden dat je met de stand van je benen kunt bepalen hoe strak de corrector tegen je rug aan zit. Deze brace kan alleen worden gedragen tijdens de zitpositie. Wanneer je dus veel zit is dit een ideale manier om rugklachten het hoofd te bieden en ondersteuning te geven aan de onderrug.

Veelgestelde vragen

Wat is een houdingcorrector en waarom is het belangrijk?

Een houdingcorrector dwingt je om rechterop te lopen en helpt bij het voorkomen van schouder- en nekklachten, hoofd- en nekpijn, en rugpijn.

Voor welke activiteiten is het dragen van een houdingcorrector geschikt?

Een houdingcorrector is geschikt voor zowel werkzaamheden als tijdens het sporten.

Hoe lang moet je een houdingcorrector dragen?

Het is aanbevolen om minimaal 2 uur lang de corrector te dragen, waarbij het comfortabel en prettig moet aanvoelen.

Welke soorten houdingcorrectors zijn er?

Er zijn verschillende soorten houdingcorrectors, zoals correctors voor de schouders en nek, voor de onderrug, en met kniebanden.

Hoe kies je de juiste houdingcorrector voor jouw specifieke klachten?

Het is belangrijk om te informeren welke corrector geschikt is voor jouw klachten en behoeften, zoals de corrector voor schouder- en nekklachten of voor rugklachten.