Enkelbrace

Wanneer er sprake is van een blessure aan de enkel of andere aandoening aan dit lichaamsdeel,  is het raadzaam om een enkelbrace te dragen. Het is ook zinvol om tijdens het sporten te voorkoming van blessures, een enkelbrace om te doen. Sommige mensen hebben de neiging om snel door de enkels te gaan. Vooral de wat tengere vrouwen zijn hier heel vaak mee behept. Een enkelbrace is dan een uitkomst en geeft  de enkels de nodige steun.

Blessures

Het assortiment braces is erg ruim. Er zijn voor de verschillende enkelklachten verschillende braces verkrijgbaar. Het is belangrijk om een specialist op dit gebied te raadplegen.

Enkelbanden

Heb je een nabehandeling na een operatie aan de enkel nodig, dan zal er meestal ook een enkelbrace worden voorgeschreven. Ook kunnen er problemen zijn met de enkelbanden. Dan kan een brace prettig zijn om de nodige steun te geven.

Prima investering

Ben je al een maand of zes aan het klungelen met één of beide enkels, dan is een enkelbrace een goede investering. De enkelbrace zorgt voor stabiliteit van de enkel en geeft de blessure de nodige rust. Een blessure die wordt behandeld met een enkelbrace zal niet snel verergeren.

Afbouwen

Bedenk wel dat een enkelbrace lang zal moeten worden gedragen. Net zo lang tot het gewricht in de enkel geen pijn meer geeft. Het dragen van een brace duurt gemiddeld 14 dagen. Afhankelijk van de ernst van de situatie draag je de enkelbrace 8 tot 20 uur per dag. Gaat de pijn verminderen dan kan er worden afgebouwd.

Gescheurde enkelbanden

Gescheurde enkelbanden zullen ongeveer een week of zes tot 12 nodig hebben om te herstellen, voordat je de enkel weer goed kunt gebruiken. Na zes weken zijn de enkelbanden weer aan elkaar gegroeid en kan je door middel van een enkelbrace zorgen dat de enkel weer stevig en stabiel aanvoelt. Na volledig herstel is het soms moeilijk om weer te wennen aan lopen zonder de steun van de brace. Kwestie van langzaam afbouwen.

De verschillende klachten

Ongemak of blessures kunnen worden verdeeld in een drietal groepen.

De meeste steun die je nodig hebt bij aandoeningen als:

  • Na een operatie (bijvoorbeeld tijdens herstel van een gebroken enkel)
  • Enkelbanden die zijn gescheurd.
  • Zware hypermobiliteit en/of artrose
  • Problemen met het kraakbeen

Maar een enkelbrace moet zeker ook worden gedragen bij:

  • Instabiel zijn
  • Verstuiking of kneuzing
  • Overbelasting door sport
  • Slijmbeursontsteking

Heb je echter last van de volgende aandoeningen dan is een enkelbrace zeker op zijn plaats.

  • Spataderen en reuma
  • Artrose in een lichte vorm
  • Zwellingen doordat je je voet ongelukkig hebt neergezet o.i.d.

Intensief gebruik en slijtage

Wanneer een enkelbrace dagelijks wordt gedragen zal deze sneller slijten. Wanneer je de brace op een normale manier gebruikt gaat deze tot ongeveer anderhalf jaar mee. Op de verpakking van de enkelbrace staan meestal tips hoe je dit product het beste kunt onderhouden en gebruiken. Gebruik je de brace op de juiste manier dan gaat deze lang mee.

De enkelbandage is een hulpstuk dat wordt gedragen om de enkel te beschermen of voor immobilisatie. Op deze manier kan de enkel rustig genezen van een verstuiking of andere blessure. Het gewricht wordt geïmmobiliseerd en kan tegelijk warmte en compressie aan de botten geven.

Een enkelbrace kan ook worden gedragen om verzwikking te voorkomen. Wanneer je de enkel verzwikt zou dit vaker kunnen gebeuren. Met een brace is daar minder kans op. Men denkt wel eens dat spieren in de voet door het dragen van een bandage “lui” worden. Dit is echter onzin. Je kunt wel een jaar na de verzwikking een enkelbrace dragen, zonder dat je spieren hierdoor achteruit gaan.

Verschillende soorten braces

Er zijn braces die bedoeld zijn om

  • Compressie te geven
  • Er bestaat een semi-regide brace
  • En ook de veterbrace is een veel gedragen product

WG Commerce

De voetbandage van WG Commerce geeft onmiddellijk verlichting bij pijn en ongemak. Vooral bij de behandeling van plantaire fasciitis is deze brace een aanrader. Plantaire fasciitis is een veel voorkomende klacht waarbij hielpijn en pijn in de voetzool en boog aanwezig is. De druk die die de hiel verbindt met de tenen kan in sommige gevallen worden veroorzaakt door microscheurtjes in de voetzool.

Sporten als hardlopen, basketbal, voetbal en crossfit geven meer kans op blessures aan de enkel. Stressfracturen en achillespeesklachten zijn een aantal trauma’s die minder worden wanneer er een goede brace wordt gedragen.

Ook het hebben van oedeem, zwellingen en pijn aan de middenvoetsbeentjes geven verlichting wanneer er een bandage wordt gedragen.

De WG Commerce bandage is betaalbaar en gemaakt van huidvriendelijk materiaal. Het ergonomische ontwerp en het comfortabele nylon materiaal geven een heerlijk, fluweelzacht gevoel. Bloedcirculatie wordt gestimuleerd en zwellingen zullen snel verdwijnen.

Enkelbrace speciaal voor voetballers

Wanneer je een enkelbrace koopt, kan deze over het algemeen worden gebruikt voor een aantal sporten. Voor de voetballer zijn er echter braces op de markt die uitermate geschikt zijn voor deze sport.

Mc David enkelbrace

Deze enkelbrace is voorzien van een vetersluiting en prima voor de voetballer. Kan zowel links als rechts worden gedragen. Kan de meest voorkomende enkelletsels voorkomen en genezen.

Is voorzien van medische baleinen die extra ondersteuning bieden. Heeft medische inserts die kunnen worden verwijderd. De vetersluiting biedt de nodige comfort en geeft superieure bescherming. Vinyl-nylon constructie die super duurzaam is. Past zowel links als rechts. De ingenaaide ondersteuning voor de voetboog geeft een comfortabel gevoel evenals de ventilatie in de tong.

FitboostR enkelbraces

Deze betaalbare enkelbraces verlichten pijn en zijn betaalbaar. Een achillespeesontsteking heeft een lange hersteltijd nodig. Met de Fitboost braces zal de hersteltijd zeker versnellen. De bloedsomloop gaat sneller dus afvalstoffen verdwijnen rap uit het lichaam. Door de  antibacteriële werking blijven je voeten droog en fris. Geeft een zeker gevoel bij zwakke enkels.