De voordelen van een loopband ten opzichte van buiten hardlopen

De voordelen van een loopband ten opzichte van buiten hardlopen

Ben je een fanatieke hardloper en vraag je je af wat nou echt de voordelen zijn van een loopband ten opzichte van buiten hardlopen? Dan ben je op de juiste plek! In dit artikel zet ik alle voordelen voor je op een rijtje.

Voordelen van een loopband

1. Loopbanden zijn effectiever voor gewichtsverlies

Als je wilt afvallen, dan is een loopband de meest effectieve manier om gewicht te verliezen. Onderzoek toont aan dat hardlopen op een loopband meer calorieën verbrandt dan buiten hardlopen.

2. Een loopband is minder belastend voor je gewrichten

Een loopband is minder belastend voor je gewrichten dan buiten op een harde ondergrond lopen. De demping op een loopband is beter voor je knieën en enkels, waardoor de kans op blessures kleiner is.

3. Je kunt altijd op een loopband lopen, ongeacht het weer

Met een loopband kun je altijd binnen trainen, ongeacht het weer buiten. Dus als het buiten regent of sneeuwt, hoef je je training niet te missen.

silhouette photo of woman running

4. Je kunt je eigen tempo en helling kiezen

Op een loopband kun je je eigen tempo kiezen en de helling instellen. Dit maakt een loopband ideaal voor intervaltrainingen en het verbeteren van je conditie.

5. Een loopband is veiliger

Op een loopband hoef je niet bang te zijn voor verkeer of gevaren van buitenaf. Dit maakt een loopband veiliger dan buiten hardlopen.

6. Meer privacy

Een loopband geeft je meer privacy om alleen te trainen zonder nieuwsgierige blikken van andere mensen.

7. Gemakkelijk te controleren

De snelheid en helling van een loopband zijn gemakkelijk te controleren en te veranderen tijdens het hardlopen. Hierdoor kun je je training aanpassen aan je eigen niveau en doelen.

8. Het is gemakkelijker om je voortgang bij te houden

Met een loopband kun je gemakkelijk je voortgang bijhouden, zoals de afstand die je hebt afgelegd, de snelheid en de verbrande calorieën.

Conclusie

Er zijn veel voordelen aan een loopband ten opzichte van buiten hardlopen. Een loopband is effectiever voor gewichtsverlies, minder belastend voor je gewrichten, ongeacht het weer te gebruiken en biedt meer controle en privacy tijdens je training.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over of interesse in het kopen van een loopband? Op thuisfitness.nl kun je terecht voor meer informatie!

Veelgestelde vragen

Zorgt buiten hardlopen voor meer calorieverbranding dan hardlopen op een loopband?

Buiten verbrand je 3 tot 7% meer calorieën. Echter...binnen hardlopen kan altijd, wat voor weer het ook is..

Is het waar dat lopen op een loopband minder belastend is voor je knieën dan buiten hardlopen?

Hardlopen op de loopband is minder belastend voor je gewrichten
Bovendien zagen de auteurs van een onderzoek uit 2014 in Sports Health dat veel hardlopers op een loopband een kortere paslengte en hogere cadans hebben dan buiten. Het kan tot een lagere belasting van je knieën, enkels en heupen leiden

Zijn loopbanden geschikt voor intervaltrainingen?

Intervaltrainingen kunnen prima op de loopband worden gedaan.

Kan ik met het gebruik van een loopband dezelfde voordelen behalen als buiten hardlopen zoals vitamine D opdoen en frisse lucht inademen?

Nee, wanneer je buiten gaat hardlopen heb je de voordelen van de zon.. Dit betekent vitamine D opdoen. Ook frisse lucht adem je buiten in en je hebt meer te maken met de seizoenen. Regen, storm, warm weer sneeuw enz.enz.

Hoeveel ruimte heb ik nodig om een ​​loopband thuis te kunnen gebruiken?

Een loopband hoeft echt niet veel ruimte in beslag te nemen. Vooral de inklapbare banden zijn voor kleinbehuisden ideaal!