Cyclemasters review

Ben je op zoek naar een vorm van cardio die leuk en uitdagend is? Dan is indoor cycling misschien wel de perfecte keuze voor jou. Er zijn veel verschillende opties op de markt als het gaat om indoor cycling, maar één van de bekendste merken is Cyclemasters. In deze Cyclemasters review nemen we een kijkje achter de schermen van deze indoor cycling workout en ontdekken we of het de ideale optie is voor jouw fitnessdoelen.

Wat is Cyclemasters?

Cyclemasters is een Nederlands bedrijf dat in 2015 werd opgericht door twee vrienden, beiden fanatieke indoor cycling instructeurs. Hun doel was het creëren van een indoor cycling community waarin mensen thuis kunnen trainen met professionele instructeurs. Dit resulteerde in een platform met meer dan 250 workouts van verschillende niveaus, toegankelijk via een online abonnement.

Wat zijn de voordelen van indoor cycling?

Indoor cycling biedt veel voordelen ten opzichte van andere vormen van cardio, zoals hardlopen of zwemmen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

– Lage impact workout: Indoor cycling is veel vriendelijker voor je gewrichten dan activiteiten zoals hardlopen. Het is dus een perfecte optie voor mensen met blessures of gewrichtspijn.

– Effectief calorie verbranden: Door de hoge intensiteit van de workouts verbrand je veel calorieën tijdens een indoor cycling sessie.

– Verbetering van de cardiovasculaire gezondheid: Het verhogen van de hartslag tijdens een training verbetert de cardiovasculaire gezondheid en vergroot de longcapaciteit.

– Versterken van de spieren: Indoor cycling traint niet alleen de benen, maar ook de kern, armen en rugspieren.

Hoe werkt Cyclemasters?

Cyclemasters biedt een online abonnement aan waarmee je toegang krijgt tot de volledige bibliotheek van workouts. De workouts variëren in lengte, moeilijkheidsgraad en stijl, zodat je altijd een optie hebt die past bij jouw fitnessniveau en doelen.

Met behulp van een indoor cycling fiets en een scherm waarop de instructeur te zien is, volg je de workout vanuit huis. De instructeur geeft cues om de weerstand van de fiets aan te passen en de cadans te verhogen of te verlagen.

Wat zijn de verschillende soorten workouts?

Cyclemasters biedt verschillende soorten workouts aan. Hier zijn enkele van de meest populaire stijlen:

– HIIT (High Intensity Interval Training): Een intensieve workout waarbij korte intervallen van hoge intensiteit worden afgewisseld met rustperiodes.

– Endurance rides: Lange workouts met een lagere intensiteit om de uithoudingsvermogen te vergroten.

– Theme rides: Workouts met een bepaald thema, zoals een playlist van muziek uit de jaren ’90 of een rit langs de kustlijn.

Wat zijn de kosten van Cyclemasters?

Een abonnement op Cyclemasters kost € 14,99 per maand en geeft je onbeperkt toegang tot alle workouts in de bibliotheek. Er is ook een gratis proefperiode van 7 dagen beschikbaar voor iedereen die nieuwsgierig is naar de workouts.

Wat zijn de voor- en nadelen van Cyclemasters?

Net als bij elke vorm van fitness zijn er voor- en nadelen verbonden aan Cyclemasters. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

Voordelen:

– Toegang tot professionele instructeurs: Cyclemasters werkt met ervaren indoor cycling instructeurs die je begeleiden door elk aspect van de workout.

– Flexibiliteit: Omdat de workouts beschikbaar zijn via een online abonnement, kun je trainen wanneer het jou uitkomt.

– Variatie: Met meer dan 250 workouts om uit te kiezen, is er altijd een nieuwe uitdaging beschikbaar.

Nadelen:

– Fitnessapparatuur is nodig: Om deel te nemen aan de workouts heb je een indoor cycling fiets nodig, wat een investering kan zijn.

– Abonnementskosten: Hoewel de abonnementskosten redelijk zijn, zijn er goedkopere opties op de markt.

Conclusie

Cyclemasters is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een leuke en effectieve cardio- en krachttraining workout. Met een online abonnement heb je toegang tot professionele instructeurs en meer dan 250 verschillende workouts, zodat er altijd een optie is die past bij jouw fitnessniveau en doelen.

Veelgestelde vragen

1. Ik heb nog nooit aan indoor cycling gedaan. Kan ik meedoen aan Cyclemasters?
Ja! Cyclemasters biedt workouts van verschillende niveaus, dus er is altijd een optie die past bij jouw startniveau.

2. Heeft Cyclemasters een mobiele app?
Ja, de Cyclemasters-app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

3. Heb ik een specifieke indoor cycling fiets nodig om Cyclemasters-workouts te kunnen doen?
Je hebt een indoor cycling fiets nodig om deel te nemen aan de workouts, maar dit hoeft geen specifiek merk of model te zijn.

4. Kan ik annuleren als ik niet tevreden ben met Cyclemasters?
Ja, je kunt op elk moment je abonnement opzeggen.

5. Hoe vaak moet ik wekelijks meetrainen om resultaten te zien?
Dit hangt af van jouw doelen en fitnessniveau. Cyclemasters biedt workouts met verschillende lengtes en intensiteitsniveaus, dus je kunt zelf beslissen hoe vaak je wilt trainen en welke workouts je selecteert.