Crosstrainer voor ouderen

De oudere mens…hoe krijg je die in beweging? Niet door een sportschoolabonnement op te dringen, maar sportactiviteiten aan te bieden die bij senioren horen. Sporten boven je zestigste jaar is niet voor iedere 60 plusser weggelegd. Vaak is er onderliggend lijden wat het sporten nu niet bepaald bevorderd.

Het is voor veel mensen prettig om in je eigen woonomgeving te sporten. Dit kan zijn in de gang, hal of woonkamer. Samen met een muziekje kan bewegen helemaal leuk worden, dus ook voor de senioren onder ons.

De crosstrainer

De crosstrainer is een apparaat wat een beetje afschrikt. Het apparaat komt wat intens over, vooral voor de ouderen onder ons. Toch is het gebruik van een crosstrainer super gezond. Juist ook voor senioren!

Blessures

De kans op blessures is vooral bij ouderen groter dan bij jonge mensen. Spieren en gewrichten zijn wat kwetsbaarder en kunnen voor problemen zorgen.

Sporten op de crosstrainer is eigenlijk een combinatie tussen lopen en fietsen. De manier van bewegen is uniek en wanneer je traint op een crosstrainer speciaal bedoeld voor senioren, zal het risico op vallen aanzienlijk afnemen. Een seniorencrosstrainer is namelijk meestal voorzien van een extra set handgrepen. Lekker voluit sporten zonder dat je de kans hebt onderuit te gaan. Veilig en comfortabel!

Prettig voor de gewrichten

Er zijn een aantal sporten die voor ouderen heftig kunnen zijn. Neem een sport als hardlopen. De gewrichten krijgen het tijdens deze activiteit best wel zwaar te verduren. Op een crosstrainer worden de gewrichten juist ontzien. De roterende beweging die je maakt is voor met name gewrichten in heupen en knieën een stuk minder belastend.

Ook voor de rug is een crosstrainer een apparaat wat er voor zorgt dat deze spieren soepel en actief blijven. Minder snel last van rugklachten.

Langer fit en gezond blijven

Wanneer je voldoende beweegt blijf je langer fit en gezond. Of je nu 18 of 80 bent….voor iedereen geld, dat je elke dag moet bewegen. Ouderen hebben vaak moeite om naar de sportschool te gaan en tussen al die gespierde mensen hun oefeningen te doen. Toch is dit tegenwoordig anders. Sporten in de sportschool is voor iedereen! Voor ouderen is het dan niet alleen een lichamelijk aspect maar ook het sociale gebeuren is prettig in de sportschool. Je leert mensen kennen en komt nog is de deur uit.

Toch zijn er veel ouderen die de drempel te hoog vinden. Dan is het slim om een fitnessapparaat aan te schaffen waar je wat mee kunt. De crosstrainer is bij uitstek een prima object om elke dag op te sporten in je eigen huis. Fit en sterk worden, ook voor senioren!

Wanneer je niet zo’n fan bent van de hometrainer of loopband, is er altijd nog de crosstrainer. Je traint met dit fitnessapparaat je hele lichaam. Bijna al je spieren komen aan bod. Buik-, borst-, en rugspieren, maar ook de been- en armspieren worden aan het werk gezet. Op je eigen niveau sporten, dan houd je het het langste vol!

Focus Fitness Fox 3 HRC

Een crosstrainer speciaal gebouwd voor de 65 plusser. De uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding, maar ook de mogelijkheid om met een borstband te trainen die helemaal draadloos is. Je kunt op simpele wijze de vooruitgang meten.

Deze crosstrainer is voorzien van een elektronische computer. Gemakkelijk weerstand verhogen of verlagen. Je kunt gebruikersprofielen van 5 verschillende mensen instellen. Dit fitnessobject is voorzien van 18 programma’s wat voor de juiste afwisseling kan zorgen.

Voordelen

 • Voorzien van een LED computer en 18 trainingsprogramma’s.
 • De borstband t.w.v. 25 euro wordt inclusief meegeleverd.
 • Hartslagfunctie.
 • Geruisloos en stabiel.
 • Simpele bediening en geeft de tijd, afstand, snelheid temperatuur feilloos weer.
 • Ook calorieverbruik, hartslag en uithoudingsvermogen wordt duidelijk weergegeven.

Fox 5 iPlus

Een prima fitnessapparaat om conditie en spieren te trainen. Zeer stabiel ontwerp, wat geschikt is om in de thuissituatie te gebruiken. Romp, been- en armspieren worden getraind, maar ook buik- en rugspieren worden door het gebruik van deze crosstrainer sterker. Kan aan vrijwel iedere lichaamslengte worden aangepast. Handen kunnen op zeven verschillende positie’s worden geplaatst. Geruisloos fitnesstoestel wat bestaat uit hoogwaardig materiaal. Met de handige transportwieltjes kan de crosstrainer gemakkelijk worden verplaatst.

Deze Focus Fitness Fox 5iPlus is een rear-drive trainer uit de Focus lijn en heeft de volgende voordelen

 

 • Kan via een Bluetooth aan telefoon of tablet worden gekoppeld.
 • Onderhoudsarm en gemakkelijke bediening.
 • Stabiel, geruisloos en voorzien van 14 trainingsprograma’s
 • Display is duidelijk en eenvoudig te bedienen.
 • Antislip handgrepen

Voetpedalen zijn voorzien van anti-slip Cushion

Focus Fitness Senator

De Focus Fitness heeft een vliegwiel aan de voorkant. Andere crosstrainers hebben deze meestal aan de achterzijde. De natuurlijke en efficiënte loopbeweging is te danken aan dit vliegwiel wat aan de voorzijde zit. Vooral mensen die rugklachten hebben is dit een perfect fitnessapparaat. Een sportschoolervaring die je thuis kunt beleven.

De fluisterstille V-snaar zorgt voor een geruisloze training. Onbezorgd trainen zonder geluidsoverlast.

Voordelen van deze crosstrainer zijn;

 • Prima stabiliteit
 • Een extra lange lengtepas van 60 cm.
 • Verkrijgbaar met iPlus!

iPlus

Door middel van een USB stick kan deze crosstrainer worden uitgebreid met de iPlus functie. Op die manier kan dit fitnessapparaat worden gekoppeld aan een tablet. Interactief trainen zorgt voor nog meer plezier.

Door gebruik te maken van bovenstaande functie kan mogelijk worden getraind met streetview beelden van Google. Routes nabootsen van je omgeving maar ook over de hele wereld. Hoe spannend is het om door de straten van New-York te crossen. Genieten van beelden van elk werelddeel.

Interactief trainen kan ook zorgen voor meer trainingsmogelijkheden. Zo blijf je gefocust om elke dag te sporten. Afwisseling van schema’s geven je een boost. Ook kunnen trainingsschema’s gedeeld worden met vrienden.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg je ouderen in beweging?

Door sportactiviteiten aan te bieden die bij senioren passen, zoals bewegen in de eigen woonomgeving met muziek.

Waarom is de crosstrainer geschikt voor senioren?

Omdat het een combinatie is tussen lopen en fietsen, met een lagere kans op blessures en minder belasting op gewrichten.

Waarom is de crosstrainer prettig voor gewrichten?

De roterende beweging van de crosstrainer ontziet de gewrichten, vooral die in de heupen en knieën.

Hoe draagt regelmatig sporten bij aan fitheid en gezondheid, vooral voor ouderen?

Regelmatig sporten helpt ouderen langer fit en gezond te blijven, en kan veilig en comfortabel in de eigen woonomgeving worden gedaan met een fitnessapparaat zoals een crosstrainer.

Wat zijn de voordelen van de Focus Fitness Fox 3 HRC crosstrainer voor senioren?

Deze crosstrainer heeft een LED computer, 18 trainingsprogramma's, hartslagfunctie, geluidsarm en stabiel ontwerp, en kan de vooruitgang meten.

Wat maakt de Focus Fitness Fox 5 iPlus crosstrainer geschikt voor senioren?

Deze crosstrainer heeft Bluetooth connectiviteit, 14 trainingsprogramma's, een duidelijk display, antislip handgrepen, en is geschikt voor interactief trainen.

Wat zijn de voordelen van de Focus Fitness Senator crosstrainer voor senioren?

Deze crosstrainer heeft een vliegwiel aan de voorkant voor efficiënte loopbewegingen, stabiliteit, is geruisloos en kan worden uitgebreid met de iPlus functie voor interactief trainen.