Soft plyo box

Als je op zoek bent naar manieren om je fitnessroutine naar een hoger niveau te tillen en explosiviteit en kracht te ontwikkelen, dan is een soft plyo box wellicht de perfecte aanvulling op je trainingsarsenaal. In dit artikel zullen we alle voordelen van trainen met een soft plyo box bespreken, welke oefeningen je kunt doen en waar je op moet letten bij het kiezen van een box.

Wat is een soft plyo box?

Een soft plyo box is een trainingsplatform dat gemaakt is van zacht, schuimachtig materiaal wat met een hoes bedekt is, die is ontworpen om de impact van het landen te verminderen. het is in wezen een stevige kist waarop je kunt springen, heffen, zitten en meer.

Voordelen van trainen met een soft plyo box

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het trainen met een soft plyo box, zoals:

Verbetering van explosieve kracht

Door te trainen met een soft plyo box, kun je de explosieve kracht in je benen en het onderlichaam verbeteren door regelmatig te springen.

Verhoogt spronghoogte

Als je regelmatig plyometrische oefeningen doet op een plyo box, kun je ook je spronghoogte verhogen.

Helpt bij het ontwikkelen van stabiliteit

Soft plyo box-training kan ook helpen om je balans en stabiliteit te verbeteren.

Veiliger dan traditionele plyo boxen

Trainen met een soft plyo box is veiliger dan training met traditionele houten of metalen plyometrische boxen omdat de kans dat je jezelf pijn doet veel kleiner is.

Set van oefeningen die je kunt uitvoeren met een soft plyo box

Het trainen met een soft plyo box biedt tal van mogelijkheden voor je training. Hieronder hebben we een aantal suggesties voor oefeningen die je kunt doen:

Box jumps

Plyometrische box jumps zijn een fantastische oefening om explosieve kracht te ontwikkelen, en de zachte natuur van de soft plyo box betekent dat je veilig kunt springen.

Squat jumps

Met de soft plyo box kun je eenvoudig squat jumps uitvoeren voor het trainen van het onderlichaam en het verbeteren van explosieve kracht.

Bulgarian split squats

Bulgarian split squats op een plyo box zijn ideaal voor het bouwen van kracht in het onderlichaam en het verbeteren van stabiliteit.

Step-Ups

Met de soft plyo box zijn step-ups een eenvoudige, effectieve manier om het onderlichaam te trainen. Het zachte oppervlak helpt de gewrichten te beschermen.

Tricep dips

De soft plyo box kan ook gebruikt worden voor het uitvoeren van dips voor het trainen van de triceps

Waar moet je op letten bij het kiezen van een soft plyo box?

Grootte

Het is belangrijk om een soft plyo box van de juiste maat te kiezen. De meeste plyo-boxen zijn 30-45 cm hoog, wat ideaal is voor de meeste gebruikers.

Gewichtslimiet

Zorg ervoor dat je de gewichtslimiet controleert voordat je een box koopt om er zeker van te zijn dat hij geschikt is voor jouw gewicht.

Materiaal

Kies voor een kwalitatief hoogwaardige box gemaakt van schuim van hoge dichtheid en een duurzame hoes om zeker te zijn van een lange levensduur.

Conclusie

Trainen met een soft plyo box heeft enorme voordelen, van het verbeteren van explosieve kracht tot het veiliger trainen en het beschermen van de gewrichten. Als je de juiste box kiest en regelmatig traint, zul je zeker snel vooruitgang zien in je fitnessroutine.

Veelgestelde vragen

1. Is trainen met een soft plyo box veiliger dan trainen met traditionele plyo boxen?

Ja, dat klopt. Soft plyo boxen zijn gemaakt van zacht schuim en zijn daarom veiliger dan traditionele houten of metalen plyometrische boxen.

2. Wat zijn de voordelen van box jumps?

Box jumps helpen bij het verbeteren van explosieve kracht, het verhogen van de spronghoogte en het ontwikkelen van stabiliteit.

3. Kan een soft plyo box worden gebruikt voor dips?

Ja, je kunt een soft plyo box gebruiken voor het uitvoeren van dips voor het trainen van de triceps.

4. Hoe kies ik de juiste maat soft plyo box?

Kies een box van 30-45 cm hoog, geschikt voor de meeste gebruikers.

5. Kan ik soft plyo boxen binnen en buiten gebruiken?

Ja, zolang de ondergrond vlak en stabiel is, kun je een soft plyo box overal gebruiken.