Knee sleeves

Knee sleeves zijn bedoeld om te dragen tijdens gewichtheffen of andere krachtactiviteiten in de sportschool. Ze beschermen de knieën en kunnen toekomstige blessures helpen voorkomen. Knee sleeves geven compressie en zijn meestal gemaakt van het materiaal neopreen.

Dit hulpmiddel bij krachtsport moet best strak om de knieën. Het mag niet het gevoel hebben, dat ze zo’n beetje je knie doorboren…dan heb je ze te klein gekocht. Doordat de knee sleeves compressie geven zal de bloedsomloop in het kniegebied 100% verbeterd worden.

Knee sleeves zijn, wat veel wordt gedacht, géén braces. Ze zijn alleen maar om de knieën te beschermen en blessures te voorkomen of te verminderen. Knee sleeves zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Voor duur- en langeafstandstrainingen hardlopen kan het beste de dunnere variant worden gebruikt. Deze zijn dunner dan 5 mm. Ben je echter een powerlifter, Olympisch gewichtheffer of doe je aan crossfit, dan zijn de sleeves van 5 tot 7 mm. het beste. De Rehband sleeves zijn onder topatleten nog steeds het meest geliefd.

Pijn en zwelling

Heb je een pijnlijke, gezwollen knie dan zijn knee sleeves heel goed tijdens je trainingen te gebruiken. Door de compressie wordt de zwelling tegen gegaan en de bloedcirculatie gestimuleerd. Door deze circulatie worden afvalstoffen afgevoerd en de juiste voedingsstoffen, die je knieën na een training nodig hebben, aangevoerd. De knieën zullen sneller herstellen.

Bewegingsbeperking

Behalve dat knee sleeves compressie en warmte geven zorgen ze ook voor bewegingsbeperking van de knieschijf. Onbalans wordt geminimaliseerd. Je wordt je beter bewust van de bewegingen van je lichaam tijdens oefeningen.

Bedenk wel dat knee sleeves niet automatisch de techniek van lifts verbeteren. Je moet altijd zelf blijven werken aan je techniek en mobiliteit.

Wat zijn knee-wraps

Knee wraps zij weer een ander gebruiksmiddel dan de knee sleeves. Vooral mensen die power liften vinden dit een zeer gewaardeerd middel om  meer gewicht te squaten. Een knee wrap zijn elastische banden die zeer strak om de knieën worden gewikkeld. Bij de neerwaartse bewegingen wordt elastische energie opgeslagen die weer wordt vrijgegeven bij concentrische beweging. Dit zorgt voor het behalen van zwaardere squats.

Wat je nu moet gaan gebruiken, knee wraps of knee leaves, hangt af van welk doel je voor ogen hebt. En natuurlijk de gezondheid van je knieën. Power lifters kiezen vaker voor wraps omdat ze zoveel mogelijk gewicht willen liften. Het is echter niet verstandig om de wraps bij elke training te gebruiken. Knee sleeves mogen wel bij iedere training worden gebruikt en zijn bedoeld om herstel te bevorderen en blessures te voorkomen.

De Rehband

De rehband steekt met kop en schouders uit boven de verschillende soorten knie banden. De 5 mm dikke kniesteun kan worden toegepast bij sporten waarbij behendigheid voorop staat. Deze kniesteun heeft een constructie die gebaseerd is op een uniek patent en verzekert je van een anatomische pasvorm. De bewegingen van het lichaam worden gevolgd en maakt je lichaam sterker. Er zullen geen blessures meer zijn en creëert een correcte beweging zonder dat er spierontwikkeling plaatsvind.

Een combinatie van compressie, warmte en stabiliteit zijn de belangrijkste voordelen van deze knee sleeves. De stabiliteit geeft je een prettig gevoel van veiligheid en compressie helpt om blessures te voorkomen. Het zachte weefsel van de sleeves beschermt de gewrichten tegen blessures. Door Rehband sleeves te dragen wordt het prestatievermogen verbeterd.

Deze sleeves kunnen per stuk worden aangeschaft. Om de juiste maat te bestellen meet je de omtrek van je been terwijl je je knie licht gebogen houd. Meet dan 10 cm onder de knie.