Fitnesskleding voor mannen en vrouwen

Natuurlijk kun je in een afgedragen joggingbroek en een oud t-shirt naar de sportschool. Maar…voel je je daar ook prettig bij? Sportkleding is echt nodig en vooral wanneer je zo’n 2 à 3 maal per week naar een fitness gaat. Ten eerste staat het veel leuker en ten tweede is goede sportkleding gemaakt van materiaal wat de temperatuur en de vochthuishouding van je lichaam regelt. Het is dus geen overbodige luxe om goede sportkleding aan te schaffen.

Er zijn mensen die shirts dragen van 100% katoen. Dat is echt niet zo handig. Katoen neemt al het vocht op en wordt daardoor nat waardoor het niet prettig zit. Je wordt er koud en klam van. De meeste sportkleding is gemaakt van polyester. Dat neemt geen vocht op en is veel beter voor het lichaam. Sportkleding zit vaak strakker om de huid en zorgt er voor dat de spieren warm blijven. Minder kans op blessures!

Wat trek je niet aan naar de sportschool

  • In ieder geval geen katoenen shirt. Dit kan tijdens een intensieve training te nat worden. Ook te wijde kleding is niet prettig. Dit kan er voor zorgen dat het je bewegingsvrijheid beperkt.
  • Ook té strakke kleding is niet prettig. Je moet je goed kunnen bewegen.
  • Een te kort broekje kan er voor zorgen dat je constant moet sjorren aan je kleding om het goed te laten zitten. Dit is dus ook not-done.
  • En tenslotte nog dit…Draag geen sieraden en horloges. Behalve sporthorloges is het geen aanrader om sieraden naar de sportschool te dragen. Je hebt er alleen maar last van en een kettinkje kan zomaar ergens achter blijven hangen.

Voordelen polyester kleding

Polyester is verreweg het meest gebruikte materiaal waar sportkleding van wordt gefabriceerd. Polyester heeft een goede veerkracht, dit dankzij de kromming van de vezel. Het is ook een zeer licht materiaal en vorm- en kleurvast. Wat erg belangrijk is, het resistent zijn tegen zweet. Vooral tijdens actief sporten kan nog wel eens worden getranspireerd. Het kledingstuk zal honderden malen worden gewassen en steeds weer vrij zijn van transpiratievocht. Was een kledingstuk van polyester op 30 graden, dan blijft het mooie en elastisch. Een shirt van polyester is daarom duurzaam.

Het verschil tussen mannen en vrouwen

Hoe geëmancipeerd we ons ook gedragen…er zit wel degelijk verschil qua sportkleding tussen mannen en vrouwen. Vrouwen zullen bijvoorbeeld een goed passende BH moeten dragen, vooral van belang wanneer je een hardloopster bent. Maar ook mannen zullen prettiger sporten wanneer ze het juiste ondergoed dragen. Dit moet comfortabel zitten, dus voldoende ondersteuning bieden en transpiratievocht opnemen.

Sportkleding vrouw

Wat je in ieder geval beter niet in een fitness ruimte moet dragen is een hockey- of tennisrokje of een kort strak broekje.. Natuurlijk mag je dragen wat je wil, maar dat soort kleding is eigenlijk not-done.

Sportkleding moet sneldrogend zijn, comfortabel zitten en enig sinds strak aansluiten. Een heel belangrijk item voor de vrouw is de sportbh. Deze zit veel comfortabeler dan een gewone bh.

De SPORTBH

Een sportbh geeft je zelfvertrouwen en zit veel comfortabeler dan een gewoon exemplaar. Een bh waarmee je gaat sporten is wel duur maar gaat jaren mee. Wanneer je een sportbh aanschaft, doe dan de bouncetest! Dit betekent dat je wat moet gaan springen, uiteraard met de sportbh aan, om te controleren of je borsten veel bewegen. Hoe minder beweging hoe beter de bh!

Een sportbh is wel duur, maar kan er voor zorgen dat je met plezier een rondje gaat hardlopen of naar de sportschool gaat. Vooral de dames die een grote maat bh dragen, kunnen door hardlopen en cardio-oefeningen pijn ervaren. Een sportbh zal dit grotendeels opheffen.

Sporten zonder sportbh kan leiden tot een borsttrauma. De schade die je dan ondervind, zit hem in de ligamenten van de borsten. Ligamenten zijn een soort van elastiek. Wanneer dit keer op keer wordt opgerekt, zal er schade ontstaan aan de borsten. Dit geldt ook voor een kleine cupmaat. Je kunt dit voorkomen door een goede sportbh te dragen.

Veel kledingkeus

De cultuur die óók bij de sportschool hoort is, om goed gekleed je krachtoefeningen te doen. De keus is enorm. Shirts, tanktops en hemdjes zijn te koop is ontzettend veel kleuren en printjes. Het belangrijkste is echter het draagcomfort en de duurzaamheid. Beter iets meer uitgeven waar je jaren plezier van hebt, dan het goedkopere werk. Een goedkope sportlegging bijvoorbeeld, zal snel om je benen lubberen.

Sportkleding man

Tegenwoordig ga je toch als man niet meer sporten in een afgedragen slobberbroek en verwassen t-shirt? Dat kan écht niet meer. Het oog wil ook wat! De sportmodemerken hebben enorm veel keus, maar er zijn van onbekende merken ook legio sportoutfits te koop. Betaalbaar en modieus.

Voor iedere sport is de juiste kleding te koop. Als we even uitgaan van een man die naar de sportschool gaat kom je al snel bij de kwaliteit en duurzaamheid van sportkleding. Mannen die naar de fitness gaan doen dit meestal vaker dan 2 maal per week. Kleding moet dus van een goed materiaal zijn en prettig zitten. Het is ook belangrijk dat een shirt gemakkelijk is om te wassen en snel droogt.

Schaf jezelf een aantal setjes aan zodat je ze tegen elkaar kunt dragen.

Dresscode mannen

Als man zijnde is het not-done om met ontbloot bovenlichaam te sporten in de gym. Meestal staat dit ook wel in de huisregels. Het is ook absoluut niet nodig, want er zijn enorm veel verschillende tanktops en shirts te koop. En tanktop laat wel je blote schouders zien wat in sommige sportscholen niet wordt getolereerd. De meeste gym-outfits die je tegenkomt bij mannen, bestaat uit een korte of lange sportbroek en een shirt. Dit mag wat losser of juist wat strakker zitten. De sportbroek wordt ook wel een tight genoemd. Dit is een wat strakkere broek. Ook zie je veel heren die in een lossere joggingbroek hun oefeningen doen.

Gezien willen worden en comfort

Comfortabele kleding in de sportschool dragen spreekt voor zich.. Prettig bewegen en zweten zonder dat je daar last van hebt, zijn belangrijk tijdens het sporten. We willen echter ook gezien worden. Ook de heren zijn wat dat betreft best wel ijdel. Mooie gespierde armen komen immers veel beter uit in de juiste tanktop.

Ook het niveau van de sporter speelt een rol. Beginnende sportschoolbezoekers zie je nog wel eens in een wijde broek plus shirt. Het lijkt er op, dat hoe meer spieren de heren hebben, hoe meer ze het willen laten zien. Daar is dan ook helemaal niks mis mee. Het is absoluut geen dresscode om als gevorderde er anders uit te zien dan een beginner. Draag wat je prettig vindt en waar je je thuis in voelt.